Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dveře nezajistili

LITOMĚŘICE – Zloděj měl volnou cestu; Okradení výletníci; Železo je v kurzu 

Dveře neuzamkli a usnadnili tím práci zlodějíčkovi, který vnikl o víkendu do rodinného domu u Libochovic. Nezajištěnými vraty a následně neuzamčenými vchodovými dveřmi vnikl neznámý pachatel do domu v nočních hodinách. Z domu si odnesl finanční hotovost a výpočetní techniku za více jak 5 tisíc korun. Za trestné činy krádeže a porušování domovní svobody může neznámého pachatele postihnout až dvouletý trest odnětí svobody.
 

Okradení výletníci
Ponechaných věcí v zaparkovaných vozidlech u hradu Hazmburk se zmocnil o víkendu neznámý lapka. Zloděj násilím vnikl v odpoledních hodinách do dvou zaparkovaných osobních vozidel a přivlastnil si finanční hotovost, doklady, platební karty a notebook. Škoda je vyčíslena na 28 tisíc korun. Libochovičtí policisté případ šetří pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže vloupáním a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Za tyto skutky může být neznámý pachatel po dopadení potrestán až dvouletým pobytem ve vězení.
 

Železo je v kurzu
Zahrádkářskou kolonii u Roudnice nad Labem navštívil v únoru sběrač kovů. Demontoval oplocení mezi pozemky a následně odcizil nerezové trubky. Škoda je vyčíslena na 4 tisíce korun. Až dvouletý pobyt za mřížemi může postihnout neznámého pachatele za porušování domovní svobody.
 

Okradl zahrádkáře
Po příjezdu na zahrádku po zimním období zjistili majitelé zahradní chaty u obce Třeboutice, že jim tam hospodařil neznámý lapka. Za použití násilí vnikl do dvou kůlen a sklípku. Odnesl si křovinořez a různé ruční nářadí v hodnotě 15 tisíc korun. Po pachateli krádeže vloupáním policisté pátrají.
 

5. 3. 2012
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem