Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dveře v chodbě paneláku nestíhaly. K dealerovi drog přicházelo okolo patnácti uživatelů denně

KLADENSKO – Distributora stíhají kriminalisté vazebně. 

Nejméně pět desítek osob přišlo o svého distributora drog. O to se postarali kladenští kriminalisté z toxi týmu, kteří si na 38letého dealera řádně „posvítili“ a za bílého dne ho zadrželi přímo na ulici v Kladně. Nyní si vyčkává na trest ve vazební věznici.

Na základě operativní činnosti se kriminalistům podařilo zjistit, že osmatřicetiletý muž nejméně od května loňského roku opakovaně a neoprávněně prodával pervitin minimálně 50 osobám. Některým zdarma poskytoval i marihuanu. Pro drogy si jeho odběratelé chodili ve většině případů do místa jeho bydliště, kde k „obchodu“ docházelo zejména ve společných prostorech paneláku, a to buď na chodbě nebo ve výtahu. 

V domě se dveře neměly šanci pořádně zastavit. Zájemci, v průměru mezi 15 až 20 denně, nejdříve zazvonili zvenčí na zvonek, prodejce je pustil přes elektronické zajištění dovnitř a poté jim úslužně otevíral dveře v další části chodby, kde docházelo k předávce. Kromě bydliště dealera si drogy předávali i před domem na parkovišti či na různých místech v Kladně.

Komisařka služby kriminální policie a vyšetřování zahájila na konci května proti muži trestní stíhání a obvinila ho ze spáchání pokračujícího trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. 

Obviněnému distributorovi, který je stíhán vazebně, hrozí v případě odsouzení trest odnětím svobody na jeden rok až pět.


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
29. června 2022

vytisknout  e-mailem