Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dveře vysklil pěstí

CHOMUTOVSKO - Je podezřelý z poškození cizí věci; Nedal si pokoj a obtěžoval další ženu; Pod vlivem alkoholu rozbíjel okna. 

Chomutovští policisté už vědí, kdo minulou sobotu vysklil výplň křídla hlavních domovních dveří u panelového domu na sídlišti Písečná. Podle jejich zjištění se skutku dopustil 45letý Chomutovan. Ten měl v odpoledních hodinách udeřit rukou zaťatou v pěst do dvojité skleněné výplně uvedených dveří. V důsledku toho došlo k rozbití skla a způsobení škody v předběžné výši 9 tisíc korun. Policisté muži v úterý sdělili podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci a případ řeší ve zkráceném přípravném řízení. Podezřelému za popsané jednání u soudu hrozí trest odnětí svobody v trvání až jednoho roku.

Nedal si pokoj a obtěžoval další ženu
V minulém týdnu přijali chomutovští policisté oznámení ženy, které měl neznámý muž sáhnout na intimní místa a utéct. K události podle 44leté ženy došlo odpoledne, když se vracela z práce. Nejdřív si k ní v trolejbusu přisedl mladík, jehož nezná. Když pak byla v místě svého bydliště v suterénu panelového domu a čekala na výtah, tak dovnitř vešel stejný muž, který naproti ní seděl před chvílí v trolejbusu. Ten jí měl rukou sáhnout do rozkroku a utéct. 
Kriminalisté zjistili, že se jedná o muže, který měl během několika únorových dnů podobným způsobem obtěžovat dívky a ženy v Jirkově. O případu jsme informovali 14. února - článek naleznete zde.
Během vyšetřování únorových skutků vyšlo najevo i další jednání, jehož se dotyčný měl dopustit již 4. února v Jirkově.  V pozdních večerních hodinách měl v jedné z jirkovských ulic zezadu sáhnout do rozkroku 28leté ženě. 
Původní obvinění z trestného činu výtržnictví tak nyní vyšetřovatelka rozšířila o další dva výše popsané skutky. Pokud dvacetiletému mladíkovi z Jirkova  soud jeho vinu prokáže, hrozí mu za trestný čin výtržnictví  až dvouleté vězení.

Pod vlivem alkoholu rozbíjel okna
Zřejmě užití alkoholu mělo za následek agresivní chování 34letého Chomutovana. Ten měl v polovině dubna v nočních hodinách přijít do místa bydliště své matky a zvoněním se dožadovat vstupu. Osmašedesátiletá žena však podnapilého syna dovnitř pustit odmítla. Muž měl tedy vzít kameny a rozbít okna v kuchyni, obývacím pokoji a poškodit skleněnou výplň balkónu. Předběžně tím způsobil škodu ve výši 10 tisíc korun. Dotyčný skončil v policejní cele a vyslechl si podezření z trestných činů poškození cizí věci a výtržnictví. Při výslechu nepopíral, že by se uvedeného jednání dopustil, avšak dle svých slov si v důsledku užití alkoholu z oné noci moc nepamatuje. 


por. Mrg. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 24. dubna 2020

vytisknout  e-mailem