Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dvojice dealerů pervitinu skončila ve vazební věznici

KLADENSKO – Obviněné ženě hrozí až desetiletý pobyt ve vězení, muži poloviční trest. 

Kladenským kriminalistům se opět podařilo dopadnout další distributory drog, konkrétně pervitinu. 

Komisařka služby kriminální policie a vyšetřování po zadržení dvou osob, 49leté ženy a 61letého muže, zahájila proti oběma trestní stíhání.

Ženu obvinila ze spáchání pokračujícího zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Toho se dopustila tím, že od začátku roku 2021 opakovaně neoprávněně distribuovala nejméně 15 osobám pervitin, a to na různých místech v Kladně. Pervitin získala od obviněného 61letého muže, který byl zadržen ve stejný den jako ona sama. Získané drogy částečně užívala pro vlastní potřebu a zbývající poskytovala za účelem zisku dalším lidem z řad toxikomanů, a to za částky od 1300 Kč až 1500 Kč.

Jedenašedesátiletý dealer, který obstarával pervitin výše zmiňované známé, byl vyšetřovatelku kriminální policie obviněn ze spáchání pokračujícího přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Ten taktéž minimálně od ledna loňského roku opakovaně a neoprávněně distribuoval pervitin na území Kladna nejméně 15 uživatelům drog. 

Obě osoby jsou stíhány vazebně, kde si vyčkávají na rozhodnutí o délce pobytu ve vězení. Obviněnému muži hrozí roční až pětiletý pobyt za mřížemi, zatímco 49leté ženě hrozí trest odnětí svobody na 5 až 10 let, neboť byla v posledních třech letech za drogovou trestnou činnost odsouzena.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
8. srpna 2022

vytisknout  e-mailem