Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dvojice krade žvýkačky na čerpací stanici ve velkém

Bezpečnostní kamery zachytily podezřelou dvojici při krádeži. 

Policisté z místního oddělení na Jarově pátrají od 15. února po dvojici mužů, kteří už dvakrát během týdne navštívili čerpací stanici v ulici U Staré cihelny a odcizili přes 90 balíčků žvýkaček za stovky korun a asi desítku kvalitních čokolád. Zaměstnanci čerpací stanice oznámili policistům krádež nejprve 15. února a poté přesně o týden později. Zároveň policistům poskytli videozáznamy z provozovny zachycující dvojici mužů, kteří společně odcizili vystavené zboží.
 
Na kamerových záznamech je jasně vidět, že muži mají dopředu rozdělené role. Zatímco jeden si vždy koupí nějakou drobnost a komunikuje s pokladní, druhý využije její nepozornosti a z prodejního pultu odcizí zboží, které si následně uschová pod bundu. Vzhledem k tomu, že škoda na odcizených věcech se v současné době pohybuje kolem dvou tisíc korun, dvojice mužů je prozatím podezřelá z přestupkového jednání na úseku majetku. Za toto jim v případě dopadení hrozí správní řízení na úřadě a až patnáctitisícová pokuta. Jakékoliv informace k totožnosti mužů, jejich pohybu nebo pobytu přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158.
 
K popisu:
První muž je ve věku 20 až 25 lety, vyšší štíhlé postavy. Má světlou pleť a oblečený byl do černé mikiny s kapucí a zeleným potiskem v přední části. Na hlavě měl černou čepici. Druhý muž je stejného věku a štíhlé postavy. Má krátké hnědé vlasy, vousy a oblečený byl do modrých džínů a černé bundy do pasu se světlým lemováním u rukávů a límce. Na nohou měl světle hnědé boty.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 6. 3. 2014

vytisknout  e-mailem