Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dvojice kradla ponožky

LIBEREC - Bohužel se v nich neohřeje. 

Smůlu měla v sobotu odpoledne dvojice, která navštívila obchodní dům v centru Liberce. Jestliže se vydali nakupovat vánoční dárky, měli zřejmě zcela jiné představy, než obchodník.
V obchodním domě navštívili mimo jiné i značkovou prodejnu sportovního vybavení. Tašku, kterou si muž se ženou přinesli s sebou, napěchovali celkem šestnácti páry ponožek, za které by u pokladny zaplatili přes pět tisíc korun. To ale dvojice neměla v úmyslu. Pokladnami prošli, ale nic nezaplatili. Dvojice si ale všimli pracovníci bezpečnostní agentury, kteří je také následně zadrželi. Muž se ale nechtěl jen tak svého lupu vzdát a už vůbec ne zadržet a pracovníka ostrahy fyzicky napadl. Kopl ho do kolene takovou silou, že musel být ošetřen v nemocnici a následně mu byla vystavena i pracovní neschopnost. 
Dvojici si policisté převezli na policejní oddělení.  Tam také zjistili, že oba 40letí zadržení měli již v minulosti se zákonem problémy. Jak žena, tak i muž byli v posledcních třech letech za majetkové delikty odsouzeni.
Značkové ponožky si tak ani jeden z nich neužije. Místo toho si svým jednáním způsobili další problémy, které skončí až u soudu. Policisté totiž oběma sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z krádeže, a to formou spolupachatelství. Muži přibyla ještě další dvě obvinění, a to z výtržnictví a ublížení na zdraví.

por. Bc. Vlasta Suchánková
e-mail: tiskova.krplb@mvcr.cz
tel.: 974 461 207
13. 12. 2010

 

vytisknout  e-mailem