Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dvojice mužů se bude muset zodpovídat z loupeže

NÁCHODSKO – Při vymáhání dluhu hrozili násilím, navíc se spletli v osobách dlužníků 

paragraf.jpgIlustrační foto/Archiv Policie ČR
Z trestného činu loupeže se budou muset nyní zodpovídat dva muži z Českolipska, kteří minulý týden vtrhli do menší transportní firmy na Jaroměřsku a pod pohrůžkou násilí žádali po majitelích okamžité uhrazení dlužné částky 42.000 korun za prodané nákladní vozidlo.
 
Nejenže zvolili zcela nevhodný a navíc protiprávní způsob vymáhání dluhu, ale totálně se spletli v osobách dlužníků. Muži, které v kanceláři dopravní firmy zastrašovali, totiž pouze na objednávku od zákazníka zajišťovali přepravu onoho nákladního auta z jednoho místa na druhé. A protože byl vůz nepojízdný, zákazník si objednal podvalník jejich firmy.
 
Do kanceláře firmy mstitelé vtrhli s basebalovou pálkou a tyčí, nešetřili přitom výhrůžkami na osoby majitelů ani jejich blízkých. Muži proto v obavách, že své výhrůžky naplní, požadované peníze vydali. Přece jen se však nenechali zastrašit úplně a po odchodu "komanda" vše oznámili na tísňovou linku policie.
 
Policisté samozřejmě nehodlali takový výdělek dvojici ponechat. Jak peníze, tak vymahačské náčiní během krátké doby zajistili, stejně tak dopadli i vymahači. Po jejich zadržení vyšetřovatel s oběma zahájil trestní řízení pro zločin loupeže. Oběma mužům, jednomu 32letému a druhému 29letému, nyní hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.
 
Por. Mgr. Eva Prachařová
12. 8. 2013 v 15.30 hodin

vytisknout  e-mailem