Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Dvojice pachatelů okradla seniora

JIHLAVSKO: Okradený muž přišel o peníze a šperky v hodnotě přes půl milionu korun 

Kriminalisté pátrají po dvojici pachatelů, kteří okradli v Jihlavě seniora. Poškozený muž přišel o peníze a šperky v celkové hodnotě přes půl milionu korun. Muž a žena se do bytu seniora dostali pomocí lsti a v nestřeženém okamžiku poškozeného okradli.
 
V úterý 2. října v době kolem jedné hodiny odpoledne oslovil seniora před domem na ulici Sokolovská neznámý muž. Poškozenému řekl, že mu jde vrátit přeplatek za elektrickou energii. Senior nereagoval a odešel do domu. Po několika minutách neznámý muž ale zazvonil u dveří a pod stejnou záminkou se do bytu vloudil. Seniorovi podával čtyři tisíce korun s tím, že si má dva tisíce nechat a zbytek mu rozměnit. Poškozený přímo u sebe peníze neměl a odešel do jiné místnosti v bytě, kde z trezoru požadovanou finanční hotovost vyndal. Najednou však uviděl, jak vchází do bytu mladá žena, která mu podávala listiny s tím, že je třeba převzetí přeplatku za elektřinu podepsat. Senior tak učinil, poté se žena otočila a z domu odešla. Poškozený pak zjistil, že v bytě už není ani muž a že mu chybí finanční hotovost a šperky, které byly uloženy v trezoru.
 
Senior následně případ oznámil policistům, kteří začali okamžitě po pachatelích pátrat. Jednalo se o muže a ženu ve věku kolem dvaceti let, výšky přibližně 170 centimetrů. Muž je trochu silnější postavy, snědé pleti. Má krátké vlasy. Žena má tmavé vlasy, které měla stažené dozadu. Oba byli oblečeni do světlého oblečení. Měli příjemné vystupování a působili seriózně.
 
Případ převzali kriminalisté služby kriminální policie a vyšetřování. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu krádež.
Jihlavští kriminalisté žádají občany, kteří si pachatelů v lokalitě, kde ke krádeži došlo, v úterý v kolem jedné hodiny odpoledne všimli nebo mohou policistům poskytnout informaci směřující k jejich dopadení, aby se přihlásili na tísňovou linku 158.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
3. října 2012

vytisknout  e-mailem