Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dvojice podezřelá z krádeží dopadena

KARLOVARSKO – Odcizili zejména drogistické zboží.  

Policisté z Obvodního oddělení Karlovy Vary sdělili dvojici z Karlovarska podezření ze spáchání přečinu Krádeže. Celkem bylo objasněno 7 případů krádeží, z toho tři byly spáchány ve spolupachatelství.

Šestadvacetiletý muž se měl dopustit krádeží až v sedmi případech, vždy na území Karlových Varů. V době od konce září do začátku listopadu tak způsobil celkovou škodu kolem 9 tisíc korun. Žena ve věku 22let pak po předchozí domluvě společně s podezřelým mužem kradla ve třech případech. Dvojice se zaměřila zejména na krádeže ve velkých obchodních centrech, kde zcizila převážně drogistické zboží a sladkosti.

Žena se krádeže v jednom případě dopustila také sama. V polovině října tak vstoupila do obchodního domu, kde bez zaplacení zcizila několik čokolád a holící stojek.

Šestadvacetiletý podezřelý se sám poté dopustil ještě čtyř krádeží. Odcizil zejména prací prostředky, aviváže či parfémy. Pravděpodobně se snažil myslet i na přicházející Vánoce, kdy si z obchodního domu bez zaplacení odnesl dárkové balení lahve s alkoholem s dvěma kusy skleniček.

Takového jednání se 26letý podezřelý dopustil i přesto, že byl rozsudkem Okresního soudu v posledních třech letech za stejný trestný čin odsouzen.

V případě odsouzení mu tak hrozí trest odnětí svobody až na 3 roky. Podezřelé ženě pak hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

nprap. Bc. Věra Hnátková
10. 11. 2016

vytisknout  e-mailem