Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dvojice ukradla šminky za osm tisíc

MOST - Policie muže a ženu z Jirkova odhalila; Kapsář kradl na peróně; Výtržník kopal do mladíka.  

 Mostecká policie vypátrala dva pachatele, kteří kradli v jedné mostecké drogerii. Poprvé odcizili zboží za 1 800 korun, které si ukryli do kapes svého oblečení. S lupem z prodejny utekli. Podruhé se jim podařilo odcizit zboží v celkové hodnotě 8 tisíc korun. V jejich taškách skončily různé krémy, řasenky, pudřenky, oční stíny a další krášlící přípravky. Zlodějům se podařilo z prodejny odejít i s lupem. Policisté, kteří případ šetřili, zjistili, že krádež má na svědomí 20letá žena a 24letý muž, oba z Jirkova. Policie oběma sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Odcizený lup nebyl zajištěn. Ten stihla dvojice rozprodat náhodným osobám.


 

Nehody v prosinci se obešly bez obětí a vážných zranění

Na silnicích Mostecka se poslední měsíc v loňském roce stalo 84 dopravních nehod. Je to o čtyři střety méně, než v prosinci roku 2012. Nikdo při nich nezahynul, ani žádná osoba neutrpěla těžké zranění. S lehkým zraněním vyvázlo 11 osob. Hmotné škody dosáhly částky 3 350 tisíc korun. Tři osoby byly pod vlivem alkoholu. V Mostě policisté řešili 42 kolizí, v Litvínově se stalo 10 srážek. Více řidiči havarovali v obci, a to v 60 případech, mimo obec došlo k 24 bouračkám. Polovinu nehod má na svědomí nesprávný způsob jízdy, v 17 případech řidiči porušili stanovenou rychlost a jedenáct řidičů nedalo přednost v jízdě. Nejčastěji policie vyjížděla k nehodám v neděli, ve středu byl na silnicích poměrně klid. Nejrizikovější hodinou byla pro řidiče doba mezi 06. a 08. hodinou ranní.


 

Kapsář okradl mladíka na peróně

Hbité prsty kapsáře úřadovaly na mosteckém nádraží. Neznámý pachatel tam okradl mladého muže, který tento týden cestoval vlakem. V podvečerních hodinách při vystupování v místě, kde bylo více lidí, mu kdosi ze zadní kapsy u kalhoty odcizil nepozorovaně peněženku s finanční hotovostí, doklady a platebními kartami. Poškozený vyčíslil škodu na 2 000 korun a kapesní krádež ohlásil mostecké policii.


 

Mladý výtržník zbil jiného mladíka

Policie v Mostě obvinila z provinění mladíka z Litvínovska. Ten měl v loňském roce na místě veřejně přístupném napadnout po předchozí slovní rozepři jiného mladíka. Toho měl zezadu opakovaně kopnout do nohy a udeřit do hlavy. Poškozený po úderech upadl na schodiště, kde mu obviněný uštědřil další ránu pěstí a ještě mu měl dupnout nohou na hrudník. Případ se stal v jedné obci v západních Čechách. Poškozený utrpěl pohmožděniny na těle i v obličeji.


 

Policie obvinila muže za vykrádání sklepů

Policie předala usnesení o zahájení trestního stíhání 39letému muži z Litvínova, který je v současné době ve vazební věznici pro jinou trestnou činnost. Podle kriminalistů měl obviněný v Litvínově vniknout v obytném domě do sklepní kóje a z ní odcizit dvě jízdní kola. Pachatel má na svědomí i vloupání do sklepních prostor v jednom obytném domě v Janově, kde odcizil různé věci za sedm tisíc korun. Policie z lupu nic nezajistila. Litvínovan čelí obvinění z přečinu krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody, za které mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 15. ledna 2014


 

vytisknout  e-mailem