Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dvojice uloupila 400 tisíc v mincích

Pražští kriminalisté prosí veřejnost o pomoc při pátrání. 

Dva dny před loňským Štědrým dnem došlo kolem čtvrté hodiny v noci k loupežnému přepadení dvojice recepčních v jednom z hotelů na Praze 3. Dvojice maskovaných neznámých mužů přistoupila k recepčním a pod pohrůžkou použití střelných zbraní požadovala otevření konkrétního trezoru v kanceláři za recepcí. Dvojice přepadené muže potom donutila lehnout na zem v kuchyňce, kde je spoutala a ústa přelepila lepicí páskou. Lupiči si pak si z trezoru odnesli 400 tisíc korun převáženě v mincích a jízdenky na dopravu za více jak deset tisíc korun. Podle výpovědi přepadených mužů se dvojice chovala poměrně jistě, s největší pravděpodobností má vztah k tomuto místo a mohlo se nejspíše jednat o bývalé zaměstnance. Z místa odešli směrem ke Strašnickému krematoriu a uloupené peníze nesli společně v předem připravené kožené tašce.
 
Kriminalisté z kamerového záznamu zjistili, že jen několik minut před loupeží se v hotelu objevil neznámý mladý muž v modré sportovní bundě, který si pouze prohlížel objekt a po chvíli z místa odešel. Policisté nevylučují, že tento muž by mohl svým svědectvím přispět k vypátrání lupičů.
 
K popisu:
Oba muži jsou ve věku kolem třiceti let a jeden z nich byl silné postavy vysoký kolem 175 centimetrů. Mluvili česky, chovali se slušně a nebyli hrubí. Při přepadení byli značně nervózní. Jeden z mužů měl oblečené černé látkové kalhoty a na nohou měl černé sportovní boty značky Adidas se třemi bílými pruhy na bocích. Druhý byl oblečený do tmavě béžové mikiny, béžových kalhot maskáčového vzoru a bílé sportovní boty velmi opotřebované. Oba byli maskovaní černou pletenou kuklou.
 
V případě dopadení hrozí dvojici lupičů za trestný čin loupeže až desetileté vězení. Jakékoliv informace o pohybu hledaných mužů přijmou policisté na tísňové lince 158.
 
nprap. Bc. Jana Rösslerová 24. 4. 2012
Odkazy do noveho okna

Hledaný svědek

Hledaný svědek 

Detailní náhled

Hledaný svědek II

Hledaný svědek II 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem