Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dvojice vykrádala auta

LOUNY - Obvinění dvou osob; Nedbal vykázání; Opilá bourala...  

Obvinění dvou osob

V minulých dnech skončila v rukou policie dvojice pobertů, která v minulých týdnech páchala na Žatecku trestnou činnost. Na svědomí má např. několik vloupání do vozidel, do výlohy koloniálu nebo do garáže. Právě do garáže se povedená dvojice ( jedná se o muže a ženu ve věku 34 a 19 let z Lounska), vloupala začátkem dubna poté, co dívka nejprve odcizila klíče ze zámku vstupních vrátek u jednoho rodinného domu v Žatci. Společně pak za několik dnů odcizenými klíči odemkli jak branku, tak i garáž v objektu rodinného domu a poté z ní odcizili elektrickou svářečku, aku vrtačku, různé nářadí a další věci. V následujících dnech se vloupali nebo pokusili vloupat v Žatci do několika vozidel, přičemž při posledním skutku, kdy se muž pokusil vniknout do nákladového prostoru vozidla zn. Citröen C 15, byl přímo na místě zadržen policií. Celková škoda, kterou svým nezákonným jednáním pobertové napáchali, činí bezmála 60 000 Kč. Komisař oba aktéry již z uvedených trestných činů obvinil a další jejich vyšetřování probíhá na svobodě.   

Nedbal vykázání  

Ve zkráceném přípravném řízení bylo v minulých dnech sděleno 52letému muži z Podbořanska podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Tohoto trestného činu se dopustil tím, že opakovaně pobýval v bytě, ze kterého byl 1. května vykázán na dobu deseti dnů pro jednání vykazující znaky domácího násilí se vzrůstající intenzitou. Muž však zákazu nedbal, porušil jej, proto nyní čelí trestnímu stíhání.   

Opilá bourala

V žatecké ulici Bratří Čapků bourala v sobotu brzy ráno opilá mladá žena s osobním vozidlem. Při zajíždění na parkoviště narazila do pravé zadní části nárazníku odstaveného automobilu. Po vystoupení z vozidla byla kontrolována policisty, kteří u ženy provedli dechovou zkoušku na zjištění alkoholu. Ta nejprve ukázala 1, 57 promile, opakovaně pak 1, 32 promile alkoholu v dechu. Na místě byl proto ženě zadržen řidičský průkaz a ve věci zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Způsobená škoda při doparvní nehodě byla vyčíslena na dva tisíce korun. 

Kradl v marketu

V jednom ze žateckých marketů kradl v neděli večer 31letý muž z Mostecka. Napakoval se pánským a dámským spodním prádlem a kosmetickými přípravky, které si uložil do dvou nákupních tašek. Poté prošel bez zapalcení pokladnou. Na místě byl ihned zadržen bezpečností agenturou a předán přivolaným policistům. Odcizené věci v celkové hodnotě 13 216 Kč byly u něho zajištěny a vráceny do prodejny. Ve zkráceném přípravném řízení bylo poté muži sděleno podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

vytisknout  e-mailem