Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dvojici vylákal z bytu a komplicové mezitím kradli

Byt mladé dvojici pronajal a pak je s kamarády okradl; falešný plynař v akci 

Mostečtí kriminalisté odhalili povedené trio, které se mělo dopustit majetkových deliktů. Dva muže ve věku 20 let spolu s dalším 18 letým z Litvínova obvinil policejní komisař z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Trojice se spolu domluvila na krádeži, ke které došlo začátkem listopadu. Jeden z nich vylákal podnájemníky svého bytu do restaurace. Zatímco s nimi seděl u stolu, tak jeho dva komplicové se činili. Do bytu vnikli bez násilí, protože měli shodný klíč a uvnitř pak odcizili mladé dvojici obývající pronajatý byt výrobky spotřební elektroniky v hodnotě 64 tisíc korun. Lup pak nabídli k prodeji svému známému. Policie většinu odcizených věcí zajistila. Nejmladší z trojice má na svědomí i krádež v litvínovském bytě. Tam se koncem srpna dostal za použití násilí. Z bytu odnesl plazmový televizor a další věci v celkové hodnotě 86 tisíc. Tyto věci prodal údajně neznámým osobám. Policie trojici vyšetřuje na svobodě. Pachatelům za tuto trestnou činnosti hrozí až tříletý trest.

Falešný plynař obchází domky v Mostě
Zřejmě na falešného plynaře včera narazila jedna majitelka rodinného domu na Stalingradské čtvrti v Mostě. Ten u domu zazvonil kolem 13 hodiny a uvedl, že jde zkontrolovat hlavní uzávěr plynu. Nepředložil žádný průkaz a ani na oblečení neměl označení firmy. Žena ho zavedla do sklepa a pro jistotu sebou vzala i psa. Muž pak přiložil jen dvě hadičky k uzávěru a poté odešel, aniž by chtěl něco podepsat. Majitelka domu pak zavolala plynařům a tam zjistila, že žádného pracovníka na kontrolu neposílali. Jak se ukázalo, muž zvonil i u dalších domů. Dostal se do jednoho, u dalších se nedozvonil. Šlo o muže ve věku okolo 35 let, robustnější postavy asi 190 cm vysoké, tmavých vlnitých vlasů k uším. Hovořil plynně česky. Na sobě měl montérkové kalhoty a bundu, pracovní boty světlé barvy s rozvázanými tkaničkami. 
Policie občanům radí, aby byli obezřetní v kontaktu s cizími osobami. Dříve, než pustí kohokoliv do bytu či domu, je dobré si ověřit, o koho jde. Je vhodné zavolat na příslušnou firmu a zjistit, zda jde skutečně o plynaře, elektrikáře či topenáře. Tyto firmy však většinou předem svoji návštěvu avizují občanům dopředu.

Do Mostu přijíždí lapkové z okolí
Třicetiletý muž z Litoměřicka přijel včera krást do Mostu. V obchodním centru v jedné prodejně odcizil dva parfémy za sedm set korun. Ty si ukryl do kapes u bundy a pak vyšel z obchodu, aniž by zaplatil. Lapka skončil v rukou ochranky a poté i na policii. Ta mu sdělila podezření ze spáchání trestného činu krádeže, neboť za obdobný skutek byl již odsouzen.
I další pachatelka přijela za lupem zdaleka. Osmadvacetiletá žena ze Slaného si včera odpoledne v jedné mostecké drogerii skutečně dopřála. Parfémy za šest tisíc si přímo u regálů uložila do své kabelky. U poklady pak platila jen za drobnost deset korun. Když vycházela z prodejny, spustil se alarm. Žena byla zadržena a předána policii. Ta zboží zajistila a ženě sdělila podezření z krádeže ve zkráceném přípravném řízení.

vytisknout  e-mailem