Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dvojnásobný pokus vraždy

Bruntálsko: Policisté prověřují napadení dvou nezletilých dětí maminkou. 

Moravskoslezští kriminalisté prověřují veškeré souvislosti týkající se události z dnešní noci. Dosud zjištěné informace nasvědčují tomu, že žena měla napadnout bodnořezným nástrojem své dvě děti a poté zranit i sama sebe. Všichni tři jsou nyní vzhledem ke zranění v nemocnicích. Je zřejmé, že případ je velmi citlivý. Proto je potřeba k němu přistupovat opravdu citlivě ze všech hledisek činností.
 
Policisté z územního odboru Bruntál přijali oznámení o napadení dvou nezletilých dětí dnes v noci. Okamžitě přijeli na místo, do vesnice na Bruntálsku. Nalezli dvě zraněné děti a jejich 36letou maminku. Na místo dorazili také záchranáři, kteří zraněné převezli do nemocnice.
 
Bruntálští policisté neprodleně zajistili místo činu a začali zjišťovat a vyhodnocovat prvotní informace. Na jejich základě byl na místo vyslán výjezd krajského ředitelství, který si věc převzal. Nyní je možné sdělit, že policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z dvojnásobného pokusu vraždy. Měla se ho – podle dosavadních informací – dopustit maminka nezletilých dětí. Paní je měla napadnou bodnořezným nástrojem a způsobit jim zranění. Poté měla zranit i sama sebe. Jak je výše uvedeno, všichni tři jsou v nemocnicích. V této chvíli je potřeba sdělit, že prověřování celé události je v samotném počátku, a to nejen s ohledem na zranění podezřelé.
 
Policisté stále pracují i na místě činu. Je potřeba zajistit maximum možných stop, které budou zaslány k expertize na pracoviště odboru kriminalistické techniky a expertiz krajského ředitelství. Součástí expertiz bude i potvrzení či vyvrácení, zda žena útočila bodnořezným nástrojem, který policisté zajistili. Je nutné dále prověřit veškeré dostupné informace s cílem zjistit, jak je skutku došlo.
 
S ohledem na výše uvedené informace je zřejmé, že policisté jsou na samotném počátku prověřování. Navíc, případ je opravdu velmi citlivý, což je potřeba respektovat. Vzhledem k těmto skutečnostem není možné v této chvíli sdělovat konkrétnější informace. Jakmile nastane v prověřování zásadní posun a budeme to veřejnosti moci sdělit (tak, abychom nenarušili probíhající trestní řízení), učiníme tak.
 
 
por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
23. 5. 2011
 
 
 
 
 
           
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem