Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dvouletá dívenka vběhla před jedoucí auto v centru České Lípy

ČESKOLIPSKO - Díky pohotové reakci řidiče skončila v nemocnici jen z preventivních důvodů. 

Včera kolem 12.30 projížděl 26letý řidič v osobním vozidle značky Hyundai jednosměrnou Mariánskou ulicí  od náměstí ke křižovatce s ulicí Žižkovou v centru České Lípy, když mu náhle vběhla do jízdní dráhy teprve dvouletá holčička. V té chvíli jel naštěstí  velmi nízkou rychlostí. Okamžitě sešlápl brzdu a stočil volant doleva, takže dívenka spíše jen naběhla na pravý přední roh vozidla a následně upadla na vozovku. 

I když přitom žádné zjevné zranění neutrpěla, odvezl ji  řidič hyundaie i s její maminkou do nemocnice na vyšetření, kde lékaři holčičku z preventivních důvodů hospitalizovali.místo události Mariánská ulice Česká Lípamísto události Mariánská ulice Česká Lípa

Je třeba říci i několik slov o viníkovi této nehody, kterým je maminka dítěte. Ta si před zmíněnou událostí povídala na chodníku u silnice s jinou paní a svému dítěti moc pozornosti nevěnovala.

Nehody nebývají náhody, ale jsou  často důsledkem poklesu naší pozornosti a obezřetnosti. V této souvislosti apelujeme na rodiče, aby věnovali bezpečí svých dětí maximální pozornost. Ne všechny nehody končí jen jejich preventivní hospitalizací.

2. 7. 2024
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

místo události Mariánská ulice Česká Lípa

místo události Mariánská ulice Česká Líp... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem