Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dvouletá holčička sledovala loupežné přepadení své maminky

Kriminalisté pátrají po agresivním mladíkovi, který vytáhl nůž na mladou prodavačku za přítomnosti její dcery. 

Detektivové z třetího policejního obvodu řeší od pátku 8. března loupežné přepadení večerky v Hanouškově ulici v pražských Bohnicích. Krátce před devatenáctou hodinou totiž vstoupil do prodejny se smíšeným zbožím neznámý mladý muž, chvíli předstíral zájem o zboží a v jeden moment nečekaně přiskočil k obsluze a pod pohrůžkou použití nože si vynutil otevření pokladny. Sám si pak sáhl do kasy pro hotovost, odkud odcizil pouze 200 korun a z večerky následně utekl. Díky kvalitním kamerovým záznamům z prodejny znají kriminalisté podobu muže, kterého nyní podezřívají ze spáchání trestného činu loupeže. V případě dopadení mu pak hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.
 
Kamerové záznamy však mladíka zachytily v prodejně už o několik desítek minut dříve. Krátce po osmnácté hodině totiž vstoupil do večerky, předstíral zájem o láhve alkoholu a po více jak dvaceti minutách odešel. Po deseti minutách se vrátil a fingoval nákup se stejným scénářem. Třetí návštěva večerky už však byla jeho poslední, tu zakončil loupežným přepadením. V loupeži mu nezabránila ani přítomnost dvouleté dcery prodavačky a její matky. Obě se dívaly na to, jak neznámý mladík s nožem v ruce ohrožuje mladou prodavačku a požaduje tržbu. Když se pak snažil z večerky lupič utéct, ve dveřích se srazil s přicházejícím zákazníkem a navíc ho přepadená prodavačka zasáhla obranným sprejem. I přesto však mladý lupič utekl neznámo kam.
 
Kriminalisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání po mladém muži ve věku kolem 25 -30 let, vysokém mezi 175 – 180 centimetry, sportovní postavy. Má světlou pleť a hnědé krátce střižené vlasy. Jeho oči jsou hnědé a v době přepadení byl hladce oholený. Oblečený byl do světle šedé mikiny s bílým lemem ve spodní části a na rukávech. Kapuce má po svém obvodu nápis EVERLAST a modré džínové kalhoty záplaty na stehnech. Na nohou měl obuty černé sportovní boty s dvěma bílými pruhy.
 
Jakékoliv informace vedoucí k dopadení tohoto nebezpečného lupiče přijmou policisté na tísňové lince 158 nebo kterékoliv služebně Policie České republiky.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 17. 4. 2013
Odkazy do noveho okna

Nápis na kapuci

Nápis na kapuci 

Detailní náhled

Podezřelý lupič

Podezřelý lupič 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem