Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dvounásobné loupežné přepadení

Prachatice - Pachatel dvou loupežných přepadení během pár desítek minut už sedí v cele. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Dvě loupeže během dvou hodin má na svědomí 21letý mladík z Prachaticka. V úterý odpoledne nejprve v jednom baru na Vimpersku požadoval po obsluze vydání výhry z hracího automatu, ačkoli sám nehrál. Když mladá žena přišla do místnosti s automaty, tak ji agresor fyzicky napadl a srazil ji na podlahu. Přitom se ji snažil vytrhnout z ruky kasírtašku, ale žena peněženku s finanční hotovostí nepustila. Pak z baru utekl.
 
 Za pár desítek minut došel do prostoru shopu benzinové čerpací stanice a požadoval po obsluze vydání cigaret. V době když se k němu obsluha otočila zády, došel k ní za prodejní pult, chytil ji za krk a několikrát udeřil do hlavy. Stále ji držel za krk a křičel, ať mu dá peníze nebo použije hrubé násilí. Po získání peněz odcizil několik lahví alkoholu a utekl. Po této loupeži utíkal směrem z města, ale již v tu dobu mu byli na stopě policisté z obvodního oddělení Vimperk. Podezřelý přeplaval vodní tok a utíkal dále, strážcům zákona však neunikl. Zakrátko jej zadrželi a předvedli na obvodní oddělení.
 
Včera mu prachatičtí kriminalisté sdělili obvinění ze spáchání zločinu loupeže, spáchaného formou pokračování v trestném činu. Poté ho umístili do policejní cely a státnímu zástupci podali návrh na vzetí do vazby.

nprap. Bc. Milan Bajcura, pisjc@mvcr.cz

7. března 2013

vytisknout  e-mailem