Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

E-mail obsahuje nepravdivé informace

JIHLAVSKO: Osoba, která ho bude šířit, se může dopouštět protiprávního jednání. 

V posledních týdnech přijali policisté řadu oznámení upozorňující na e-mail s fotografií předání daru prvnímu letos narozenému dítěti v Jihlavě. K fotografii je připojen text, který obsahuje informace nasvědčující tomu, že došlo v souvislosti s narozením dítěte ke spáchání protiprávního jednání.
 
Na základě oznámení, které jsme obdrželi na konci ledna, provedli policisté šetření a zjistili, že ke spáchání protiprávního jednání nedošlo. Matce dítěte je sedmnáct let. V souvislosti s narozením dítěte nezjistili policisté ani žádné jiné protiprávní jednání ze strany dalších osob. Věc policisté ukončili.
 
V současné době policisté prověřují šíření tohoto e-mailu na internetu přeposíláním z e-mailových adres dalším uživatelům. Zjišťují autora textu a jeho obměn připojených k fotografii.
 
Skutečnost, že informace připojené k fotografii se nezakládají na pravdě, byla již zveřejněna v médiích a na veřejné síti internet. Proto je nutné upozornit osoby, které tento e-mail s vědomím, že informace v něm uvedené nejsou pravdivé, budou nyní dále šířit, že by se tímto jednáním mohly dopustit protiprávního jednání.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
1. března 2011

vytisknout  e-mailem