Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

eDoklady

Prokazování totožnosti Policii České republiky prostřednictvím mobilní aplikace eDoklady. 

V souladu s vnitrostátní legislativou související s digitalizací veřejné správy Policie České republiky umožňuje prokazování totožnosti a jiných skutečností občanů prostřednictvím mobilní aplikace eDoklady. Prokazování totožnosti a jiných skutečností probíhá dvěma způsoby.

Prokázání totožnosti a jiných skutečností Policií České republiky prostřednictvím mobilního zařízení
Od 1. dubna 2024 Policie České republiky umožňuje občanům prokazovat totožnost a jiné skutečnosti prostřednictvím mobilní aplikace eDoklady. Držitel mobilní aplikace eDoklady předloží na vyzvání Policie České republiky QR kód na svém mobilním zařízení. Policie České republiky načte QR kód služebním mobilním zařízením se speciálním softwarem. Občan potvrdí předání údajů Policii České republiky. Po obdržení údajů Policie České republiky dále pracuje s údaji občana jako při předložení dokladu nebo poskytnutí nezbytné součinnosti.

Prokázání totožnosti a jiných skutečností na pracovištích a služebnách Policie České republiky
Od 1. července 2024 Policie České republiky umožňuje občanům prokazovat totožnost a jiné skutečnosti prostřednictvím mobilní aplikace eDoklady na jejích pracovištích a služebnách.

Prokázání totožnosti a jiné skutečnosti probíhá tak, že na výzvu Policie České republiky občan načte svým mobilním zařízením s mobilní aplikací eDoklady QR kód a potvrdí odeslání údajů Policii České republiky na svém zařízení. Po obdržení údajů Policie České republiky dále pracuje s údaji občana jako při předložení dokladu nebo poskytnutí nezbytné součinnosti.

Umožněním prokazovat totožnost a jiné skutečnosti prostřednictvím mobilní aplikace eDoklady nejsou dotčeny ani omezeny stávající možnosti prokazování totožnosti a jiných skutečností dle platných právních předpisů. Jedná se o další způsob, jak prokazovat totožnost a jiné skutečnosti.

vytisknout  e-mailem