Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Elektrický proud tekl kudy neměl

DĚČÍN - Dnes o odcizené elektřině, podvodu a krádeži v jednom a alkoholu za volantem 

Elektřinu v hodnotě řádově statisíců korun na černo odebral během posledních dvou let pětapadesátiletý muž z Děčína. Začínal tím, že připojil prodlužovací kabel do zásuvky ve sklepě. V další fázi se napíchl rovnou na neměřené místo ve stoupačkách. Nyní čelí obvinění z trestného činu krádeže. Vzhledem k výši škody mu hrozí až pět let odnětí svobody.
 
 
Podvedl a ještě okradl
 
Výhodný prodej cigaret sliboval třiatřicetiletý filuta z Děčína osmašedesátiletému pánovi. Za tím účelem z něj vylákal částku deset tisíc korun. Poškozený od té doby neviděl ani slibované kuřivo ani automobil, který mu výtečník při osobním kontaktu odcizil využiv momentu, kdy se od vozidla na chvíli vzdálil. Zasáhli tedy policisté a zahájili proti muži trestní stíhání pro krádež a podvod. Za to je možné obdržet až dvouletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
Sebral pilu z rekonstruovaného objektu
 
Kotoučovou pilu v hodnotě osm tisíc korun odcizil těsně před koncem roku osmnáctiletý mladík z volně přístupného rekonstruovaného objektu v Děčíně. Tu pak prodal za zlomek její hodnoty. Policisté z obvodního oddělení ho vypátrali a ve zkráceném přípravném řízení mu sdělili podezření z krádeže. Mohl by si tak posedět za mřížemi až dvě léta.
 
 
Za volant jedině střízlivý!
 
Přes jeden a půl promile alkoholu naměřili Děčínští policisté devětatřicetiletému muži. Na tom by nebylo nic zlého, ale to by nesměl v tomto stavu řídit motorové vozidlo. Takto mu strážci zákona museli sdělit podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který by mohl jít až na jeden rok do vězení. A to se nevyplatí.
 
 
 
 
 
6.1.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem