Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Elektrický proud zabíjel

MOST - Při ohřevu vody v pračce zemřel muž; Dealer vydíral toxikomana ....... 

Mostecká služba kriminální policie a vyšetřování šetří případ, ke kterému došlo v obci Chanov na Mostecku. V sobotu kolem dvanácté hodiny došlo v jednom panelovém domě k úmrtí 35 letého muže. Ten si v koupelně bytu ohříval v pračce vodu na koupání a přitom dostal zásah elektrickým proudem. V bytě se nenacházel sám. První pomoc mu poskytl jeho příbuzný, který v obývacím pokoji zaslechl divný zvuk z koupelny. Když se dotkl poškozeného, sám dostal ránu elektrickým proudem a byl odhozen. Na druhý pokus se mu zasaženého podařilo dostat z koupelny do pokoje, kde se snažil poškozeného oživovat do doby, než přijela lékařská záchranná služba. Ta v oživovacích pokusech pokračovala, muže však již neoživila. Policisté, kteří na místě prováděli šetření a ohledání místa zjistili, že od pračky vedou dva natažené prodlužovací kabely přes okno v ložnici ve druhém patře do přízemního bytu, kdy byly zapojeny zřejmě načerno do zásuvky. Policie u mrtvého muže nařídila zdravotní pitvu, která proběhla tento týden. Šetřením na místě nebyly zjištěny žádné známky cizího zavinění, dle lékaře šlo o smrt po zásahu elektrickým proudem. Mostecká policie s ohledem na případ a hrozící nebezpečí při podobných odběrech elektřiny bude jednat se zástupci energetických závodů.

Dealer vyhrožoval toxikomanovi
Pro čtyři trestné činy stíhá mostecká policie 27 letého muže z Mostu. Policejní komisař ho obvinil z trestných činů nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů, ohrožování výchovy mládeže, loupeže a vydírání. Podle policie měl obviněný v jednom případě v Mostě obstarat a poté předat dvěma osobách z řad toxikomanů pervitin. Za drogu od nich dostal LCD televizor. Ve druhém případě opět v Mostě dal jinému, 23 letému muži metamfetamin po vzájemné dohodě, že za drogu dostane zaplaceno druhý den. Když se peněz nedočkal, vydal se za konzumentem do místa jeho bydliště. Tam po něm již požadoval zaplacení pěti set korun a vyhrožoval mu zmlácením kovovou tyčí. Poškozený mu z obavy o své zdraví vydal požadovanou částku. Tím to však neskončilo. Dealer si za zpoždění platby vyžádal částku poněkud vyšší a opět vyhrožoval zbitím.  Chtěl již pět tisíc korun, které by si vyinkasoval za týden. Obviněný se v současné době nachází ve věznici, kde si odpykává nepodmíněný trest odnětí svobody pro jinou trestnou činnost.

Kam se poděly židle a stoly?
Stoly a židle si zadarmo pořídil jeden podnikavec v centru města. Ten ve večerních hodinách v Mostě z pátku na sobotu odcizil z jedné zahrádky před restaurací hliníkové stoly a k nim přibral i židle. Poškozenému majiteli baru tak neznámý pachatel způsobil škodu ve výši dvaceti tisíc korun. Případ krádeže nyní šetří policisté mosteckého obvodního oddělení a po pachateli pátrají.

Neměli řidičské průkazy
Z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění byl mosteckou policií obviněn 31 letý muž z Mostu. Toho policisté přistihli v Mostě při řízení osobního vozidla tovární značky Opel a přitom neměl k řízení potřebné řidičské oprávnění. To mu zřejmě nevadilo, protože usedl za volant opětovně a hlídka policistů ho pří řízení opět na jedné mostecké ulici kontrolovala. Řidič je stíhán na svobodě a hrozí mu trest odnětí svobody na jeden rok.

Podezření ze spáchání trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění bylo policisty z obvodního oddělení v Litvínově sděleno 32 leté řidičce z jedné obce na Mostecku. Ta jela tento týden se svým vozidlem značky Audi po silnici I/13 a byla stavěna policisty u obce Záluží. Řidička má platnou blokaci řidičského průkazu a navíc měla pozitivní orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek. Žena se podrobila lékařskému vyšetření a odběrům. Věc je nadále v šetření litvínovských policistů ve zkráceném přípravném řízení.

vytisknout  e-mailem