Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Elektriku odebíral načerno

LOUNY - Způsobil škodu za bezmála 200 tisíc korun... 

Od května roku 2009 do října 2011 odebíral neoprávněně elektrickou energii 43letý muž ze Žatecka. Proud měl nelegálně napojený v rodinném domě v jedné obci poblíž Žatce. Škodu, kterou svým jednáním napáchal, vyčíslila poškozená společnost na 178 037 Kč. Policisté proto uvedenému muži ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu krádeže. Pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu podle trestního zákoníku až pětileté odnětí svobody. 

Okradla kamarádku

Na návštěvu ke své kamarádce do lounské Karlovy ulice se v minulých dnech vypravila 29letá žena z jedné obce na Lounsku. Její návštěva se však zvrtla v trestný čin. Možná si s kamarádkou "poklábosila", ale také ji i okradla. V nestřeženém okamžiku jí z peněženky odcizila platební kartu s PIN kódem a z bytu odešla s tím, že si jde něco zařídit a za okamžik se vrátí. Mezitím pomocí odcizené karty vybrala z kamarádčina účtu finanční částku ve výši 8 000 Kč. Když se do bytu vrátila, kartu zasunula zpět do peněženky. Nyní jí policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Uvedené zlodějce hrozí až dvouletéý pobyt za mřížemi.

Poškodil automat, ukradl peníze

Policisté objasnili vloupání do telefonního automatu v lounské Husově ulici ze začátku října tohoto roku. Uvedený skutek má na svědomí 20letý mladík z Loun, který nejprve přístroj poškodil, aby se dostal k penězům. Poté z pokladničky odcizil nejméně 700 Kč. Svým činem tak způsobil škodu přesahující 6 tisíc korun. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování dotyčného obvinil z trestných činů krádeže a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na šest let.  

Nesmí řídit, přesto usedl za volant

Až do 4. dubna 2014 má vysloven Městským úřadem v Lounech zákaz řízení všech motorových vozidel 34letý muž z Lounska. Toto rozhodnutí však nerespektoval a 17. listopadu večer usedl za volant a řídil motorové vozidlo u obce Třtěno, kde ho kontrolovali dopravní policisté. Podezřelého zadrželi a ve zkráceném přípravném řízení mu sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Po provedených úkonech jej propustili na svobodu.

Požár bytu v Lounech

V pondělí dopoledne vyjížděli hasiči a policisté k požáru jednoho bytu v obytném domě na Tyršově náměstí v Lounech. Oheň zachvátil koupelnu bytu poté, co se tam starší žena snažila plynem naplnit zapalovač. Když jej chtěla vyzkoušet, unikající plyn z plnící bombičky způsobil požár. Nejprve začaly hořet ručníky, následně umakartová příčka mezi koupelnou a WC. Oheň naštěstí včas lokalizovali lounští hasiči, škoda ale nebyla dosud vyčíslena. Ke zranění osob nedošlo.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 20. listopadu 2012

vytisknout  e-mailem