Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Elektřina zdánlivě zdarma

DĚČÍN - Dluží na dceru desetitisíce; Nezvaná návštěva 

Podezření z trestného činu krádeže nadělovali včera ve zkráceném přípravném řízení policisté z obvodního oddělení v České Kamenici. Obdarovanou je čtyřiadvacetiletá místní žena, která chtěla mít zdarma elektrickou energii. To vyřešila tak, že se napojila se do zařízení pro veřejný rozvod. Stačila odsát proud za necelých deset tisíc korun a přišlo se na to. Teď jí za její neuváženost hrozí až dvouleté vězení.
 
 
Dluží na dceru desetitisíce
 
Jednatřicet tisíc korun dluží na svou dceru pětatřicetiletý muž z okolí Rumburku. Dluh se nastřádal za přibližně šest let, po které svou povinnost zanedbával. Dohru měl případ až na rumburské kriminálce, kde si neplatící otec vyslechl obvinění ze zanedbání povinné výživy. Za to může od soudce obdržet trest až dvouletým odnětím svobody.
 
 
Nezvaná návštěva
 
Rekreační chata na Krásnolipsku měla v uplynulých dnech nevítanou návštěvu. Bez pozvání do ní vnikl neznámý lapka, který uvnitř odcizil pánskou bundu, dvě sekyrky, ruční svítilny, nože, cyklobrýle a další věci. Zůstala po něm škoda za více než deset tisíc korun. Případu se ujali policisté z místní služebny, kteří udělají vše pro to, aby pachatele odhalili.
 
 
 
 
 
18. července 2012
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem