Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Email hrozil bombou

LIBEREC - Provoz firmy zastavil na bezmála dvě hodiny výhružný e-mail. Pisatel hrozil uložením výbušniny. Evakuováno bylo na osmdesát zaměstnanců. 

Zatím neznámý autor poslal  do jedné z libereckých firem sídlící na ulici České Mládeže výhružný e-mail, v němž upozorňuje na přítomnost nástražného výbušného systému v podniku. Výhružku obdrželo vedení firmy krátce po jedenácté hodině dopoledne, ihned poté kontaktovalo policisty.

Samotné vedení firmy začalo s evakuací svým zaměstnanců. Kvůli výhružnému e-mailu muselo práci přerušit na osmdesát zaměstnanců firmy a uzavřen byl celý areál. Jednalo se o halu se dvěma provozy a administrativní budovu. Na místě zasahovaly bezmála dvě desítky policistů, vellitelsko-štábní vozidlo  a také další složky Integrovaného záchranného systému. Veškeré objekty i jejich okolí prohlédli dva speciálně vycvičení psi na vyhledávání výbušnin se svými psovody z krajského ředitelství.

Prohlídka trvala zhruba dvě hodiny. Policejní psi nenašli žádné nástražné výbušné zařízení, a proto byl provoz firmy, i okolních firem, znovu obnoven a zaměstnanci se tak mohli vrátit zpět.

Případem se již zabývá Obvodní oddělení Vápenka, které zahájilo úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu šíření poplašné zprávy. Policisté v rámci šetření zjišťují, kdo byl autorem anonymní výhružky, ale také vyčíslují škodu, která firmě zastavením provozu vznikla.

 

16. 3. 2014
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem