Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Evakuace 2009

Cvičení proběhlo v Pardubicích 

V Pardubicích ve dnech 22. a 23. června 2009 proběhlo cvičení s názvem „Evakuace 2009“. Smysl akce je jistě každému jasný již ze samotného názvu. Pro ilustraci si musíme představit vytrvalý déšť a stoupající hladinu řek. V takové chvíli zasedá krizový štáb a začíná jednat. Posléze padne rozhodnutí evakuovat civilní obyvatelstvo z oblastí, kde lze reálně předpokládat vylití vodních toků z jejich koryt. V tomto případě se jednalo o základní školy v Pardubicích, kterými byly Základní škola v ulici Závodu míru, Základní škola v ulici npor. Eliáše a Základní škola v ulici Prodloužená v Polabinách.
Cílem bylo prověření připravenosti všech účastníků ochrany před povodněmi, jakým způsobem jsou schopni zvládnout krizovou situaci. Především samozřejmě ve smyslu samotného provedení, jako je například evidence evakuovaných osob, samotné provedení transportu, zajištění první pomoci a lékařského ošetření zraněným a v neposlední řadě rovněž zajištění ubytování i stravování všech účastníků.
Na samotném průběhu akce s orgány města spolupracovala samozřejmě také Policie České republiky, Městská policie Pardubice, Armáda České republiky, Oblastní spolek Českého červeného kříže, ale samozřejmě i celá řada dalších orgánů a institucí.

Jak samotné cvičení probíhalo si můžete prohlédnout ve fotogalerii.

prap. Radovan Sablík
24. 6. 2009
 

vytisknout  e-mailem