Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Evropská síť pro výměnu informací

Zahraniční zástupci operačních středisek navštívili ČR. 

V průběhu týdne od 27. 11. do 1. 12. 2023 se uskutečnil další výměnný pobyt vedoucích směn evropských operačních středisek, a to v rámci projektu Evropské sítě pro výměnu informací v oblasti bezpečnosti (ENLETS). Tato akce přinesla obohacující setkání zástupců z několika evropských zemí, konkrétně ze Slovenska, Švýcarska, Bulharska a Itálie, kteří strávili týden na Národním operačním centru Policie České republiky.

Cílem výměnného pobytu bylo navázání úzké spolupráce a vzájemného poznání práce a fungování operačních středisek v různých evropských zemích. V průběhu pobytu byla představena specifika komunikace mezi operačními středisky v České republice a zahraničními partnery. Kromě toho byla zahraničním kolegům detailně prezentována technika, kterou využívá Policie ČR v rámci operačního řízení, a proběhla komparace vzdělávacích programů pro pracovníky operačních středisek.

Zástupci ENLETS navštívili klíčová pracoviště Policie České republiky, aby získali ucelený pohled na fungování policie v této zemi. Mezi navštívené lokality patřilo Národní operační centrum Policejního prezidia ČR, Integrované operační středisko Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy, Integrované operační středisko Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje, Operační středisko Ochranné služby Policie ČR, Letecká služba Policie ČR s ukázkou letecké techniky a PMJ KŘP hl. m. Praha.

Tento výměnný pobyt poskytl zástupcům různých operačních středisek příležitost k vzájemnému sdílení zkušeností, znalostí a osvědčených postupů, což přispěje ke zvýšení efektivity práce a spolupráce v oblasti bezpečnosti v celé Evropě.

kpt. Hana Rubášová
tisková mluvčí PP ČR
5. prosince 2023

vytisknout  e-mailem