Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Exekuce s nečekaným nálezem

TEPLICE - Žena měla v bytě 200 gramů marihuany; Nezvedený syn... 

Exekuce s nečekaným nálezem
     Z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy byla obviněna 21letá žena, která v bytě přechovávala sáček s marihuanou. Na celý případ se přišlo poněkud netradičním způsobem. Droga totiž byla objevena během exekuce, která u ní probíhala. Při výslechu žena tvrdila, že marihuana, které u sebe měla 200 gramů, je určena pouze pro její potřebu a dělá si z ní čaj. Exekuce, která probíhala v katastru obce Hrob tak přinesla nečekaný výsledek, vyšetřování obviněné ženy probíhá na svobodě.
 
Nezvedený syn
     Povedeného potomka má žena, která byla před několika dny okradena v Teplicích. Policisté přijali oznámení, že jí z bytu zmizela vrtačka a přímočará pila. Provedeným šetřením zjistili, že nářadí v hodnotě 450 korun jí odcizil její 34letý syn, který stál v posledních letech několikrát před soudem za krádeže. Muž, kterému hrozilo za okradení matky až tři roky za mřížemi se ale trestu vyhne. Poškozená totiž nedala souhlas k trestnímu stíhání svého nezvedeného potomka a celý případ proto bude odložen.
 
Recidivista v supermarketu
      Až tříleté vězení hrozí 50letému recidivistovi, který minulý měsíc kradl v jednom z teplických supermarketů. Pod oblečení si schoval opasek, elektrikářskou pásku, salámy, nůžky a bonboniéry celkem za téměř dva a půl tisíce korun. Policisté zjistili, že lapka byl v posledních letech několikrát odsouzen za majetkovou trestnou činnost, proto jeho jednání kvalifikovali jako přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na tři léta.
 
Vloupání do statku
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v obci Bukovice vloupal do statku sousedícího s chalupou poškozeného. Zloděj po překonání vrat vnikl do objektu, ze kterého odcizil dvě horská jízdní kola a elektrické ruční nářadí. Celková škoda byla vyčíslena na 16 tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody. V případě dopadení hrozí pachateli maximálně tříletý pobyt za mřížemi.
 
 
Teplice, 5. 1. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem