Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Expřítelkyně se stala noční můrou

MIMOŇSKO - Už tři roky prý pronásleduje 49 letého muže z Mimoňska jeho bývalá přítelkyně, která se nesmířila s jejich rozchodem. Expartnerka navíc obtěžuje i jeho současné přátele, na které žárlí. 

     Noční můrou je pro 49 letého muže z Mimoně jeho o 9 let mladší bývalá přítelkyně. Ačkoliv se s ní rozešel už v závěru roku 2010, nedá mu na sebe zapomenout. Každý den od ní přicházejí sms zprávy, ve kterých ho žádá o obnovení vztahu. Oznamovatel musel kvůli ní také změnit adresu svého trvalého bydliště, protože sem za ním neustále docházela. Ale ani to nepomohlo. Když zjistila, kam se přestěhoval, chodí za ním zase. Jeho denní režim má dobře zmapovaný, a tak například přesně ví, kdy se vrací ze zaměstnání,  a v tuto hodinu na něj u jeho domu čeká.

     Trestní oznámení se na ni muž rozhodl  podat až poté, co začala obtěžovat i  jeho kamarády a kamarádky, se kterými se stýká. Žárlí na ně a posílá jim výhrůžné sms zprávy, ve kterých jim doporučuje, aby se od něj drželi dál. Nechybí v nich nadávky a urážky na jejich adresu.

     Pokud se pravdivost tohoto oznámení vyšetřováním potvrdí, budou čekat mladou paní  velké potíže. Její chování ji totiž může přivést až do vězení. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu nebezpečného pronásledování s trestní sazbou odnětí svobody až na jeden rok.

 

por. Bc. Ivana Baláková
31. října 2013

vytisknout  e-mailem