Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Falešná policistka znovu udeřila

MOST - Seniora připravila o důchod; Deratizérka byla podvodnice, obrala důchodce; Vykrádal auta. 

 Odcizenou kabelku seniorky našli policisté v popelnici

Neznámý zloděj okradl o víkendu sedmdesátiletou ženu. Krátce po 17. hodině šla seniorka ulicí na sídlišti Zahradní. Všimla si mladíka, který šel proti ní. Ten k ní náhle přistoupil a z levé ruky jí vytrhl kabelku. Naštěstí žena při krádeži neupadla a nezranila se. Zloděj poté utíkal za roh budovy zdravotní pojišťovny a zmizel v ulici Višňová. Poškozená přišla krádeží nejen o kabelku, ale i o různé osobní doklady, mobilní telefon, peněženku s hotovostí a další věci, vše v hodnotě 1 500 korun. Odcizenou kabelku nalezli následně policisté odhozenou v popelnici. Zloděj v ní nechal jen mobilní telefon, průkaz MHD a klíče. Ostatní věci si ponechal. Hodil se mu i deštník. Policie po pachateli, který byl ve věku kolem 25 let, měl sportovní postavu a krátké blonďaté vlasy, pátrá.


 

Vymyšlenou báchorkou o deratizaci připravila seniora o důchod

Policie v Mostě zaznamenala další případ falešné deratizérky. Ta zavítala do obytného domu v ulici Zdeňka Fibicha a zazvonila v dopoledních hodinách u bytu 82leté ženy, které sdělila, že na druhý den přijedou deratizéři a budou deratizovat vchod a byty. Dopředu však musí vybrat od nájemníků bytů částku 2 500 korun. Peníze doma obyvatelé bytu neměli, ale muž šel právě pro důchod na poštu a tuto skutečnost neznámé sdělil. Žena šla na poštu za ním a poté se s ním posadila v parku na lavičku. Tam seniorovi sdělila, že jí volal kolega a ten prý jeho ženě půjčil částku 10 tisíc korun, a proto tuto částku chce nyní zpět. Důvěřivý senior jí skutečně vydal deset tisíc korun. Neznámá žena byla ve věku kolem 35 let, měla černé vlasy k ramenům. Byla výřečná a příjemná.


 

Falešná policistka znovu udeřila a připravila seniora o celý důchod

Mostecká policie pátrá intenzivně po ženě, která se vydává za policistku a okrádá důchodce v Mostě. První případ se stal v pátek, další v pondělí dopoledne. Neznámá žena včera zazvonila u bytu důchodců a představila se jako policistka. Vnutila se do domácnosti a překvapené dvojici uvedla, že zjistila, že muž platil v supermarketu poblíž hlavní pošty falešnou bankovkou. Přestože muž platil mincemi, nakonec ženě ukázal všechny bankovky. Ta je předala svému kolegovi, a pak požádala oba seniory, aby se oblékli, že na ně počkají před domem. Pachatelé samozřejmě zmizeli a důchodce je marně hledali.


 

V autech ukradl autorádia, sedačku, psí konzervy a našel i desítky tisíc korun

Mostečtí kriminalisté objasnili celkem sedm případů krádeží vloupáním do motorových vozidel a obvinili 34letého muže z Mostecka z přečinu krádeže vloupáním a poškození cizí věci. Obviněný je stíhán ve vazbě, kde je od jara letošního roku stíhán pro krádeže věci z aut. Muž páchal trestnou činnost převážně v Mostě. Z vozidla Škoda odcizil airbag a propíchl přední sedačku a poškodil přístrojovou desku. Ve voze značky Mitsubishi odcizil nářadí za deset tisíc korun. Na sídlišti Pod Šibeníkem ze škodovky odnesl povinnou výbavu a dětskou sedačku. Vůz značky Škoda Superb poškodil na sídlišti Výslunní. Na třídě Budovatelů rozbil dlažební kostkou sklo u automobilu značky Hyundai a ukradl z něj notebook, konzervy pro psa a jiné věci. Z jiného auta stejné značky odcizil v dopoledních hodinách kufřík s doklady a písemnosti jedné firmy. Našel v něm i několik desítek tisíc korun. V centru Mostu navštívil cizí škodovku a vymontoval autorádio. Krádeží se dopustil i přesto, že byl za majetkovou činnost potrestán, kdy byl podmíněně propuštěn z výkonu trestu. Celkem napáchal škody za více jak 70 000 korun. Odcizené věci policie nezajistila.


 

Zloděj ukradl servírce kabelku

O svoji kabelku přišla pracovnice jedné litvínovské restaurace. Minulý týden ji nechala položenou v kanceláři, kterou však neuzamkla. Toho si všiml neznámý poberta a kabelku nepozorovaně odcizil. Poškozená tak přišla i o osobní doklady, platební kartu a finanční hotovost. Hmotnou škodu okradená vyčíslila na částku pět tisíc korun a krádež oznámila litvínovské policii.


 

Sklepy lákají zloděje

Sklepní prostory jsou častým místem, které vyhledávají zloději. Nachází tam uložené sezónní oděvy, obuv, sportovní potřeby, rybářské náčiní, potraviny, nářadí a jiné věci, které jsou v jejich hledáčku a které mohou následně snadno zpeněžit. Neznámý lapka na sídlišti Severní vnikl do suterénu panelového domu a odnesl nářadí a motor z mopeda, vše za 18 tisíc korun. Jiný lapka se vloupal na sídlišti Výsluní do sušárny, kde si vybral z odložených věcí zahradní nábytek a pelíšek pro psa. Další zloděj se v panelovém domě pokusil vloupat minulý týden do kočárkárny, což se mu nakonec nepodařilo. Možná ho vyrušil náhodný chodec, přesto zanechal poškozený zámek.


 

Kvůli měděným trubkám poškodil klimatizaci

Zloděj barevných kovů zavítal na střechu jedné firmy v průmyslové zóně Most – Velebudice. Překonal asi šestimetrovou výšku a vylezl na střechu budovy. Tam následně odcizil z klimatizace části měděných trubek, čímž poškodil několik kusů klimatizačních jednotek. Poškozený majitel zatím předběžně vyčíslil škodu na částku třicet tisíc korun.


 

Sportoval a zloděj mu vykradl auto

Nepříjemné zjištění čekalo jednoho motoristu z Mostu. Ten byl minulý týden sportovat v areálu Benedikt. Svůj vůz zaparkoval na parkovišti v podvečerních hodinách a poté se věnoval sportu. Když se kolem 20. hodiny vrátil k vozidlu, zjistil, že mu kdosi vnikl do auta, ze kterého odcizil mobilní telefon, platební kartu, Sim kartu, doklady a pánskou bundu včetně peněženky. Poškozený vyčíslil škodu na šest tisíc korun a případ krádeže vloupáním oznámil mostecké policii.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 10. 9. 2013


 

vytisknout  e-mailem