Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Falešná sociální pracovnice okradla 86 letou ženu

ČESKOLIPSKO - Včera odpoledne navštívila 86 letou seniorku v jejím českolipském bytě neznámá podvodnice. Představila se jako sociální pracovnice, která osaměle žijící ženě přišla pomoci vyřídit finanční příspěvek na péči. Z bytu během krátké doby odešla i se zhruba 80 000 korunami, které tu odcizila. 

     Ve čtvrtek 20. února zazvonila kolem 15. hodiny u dveří  bytu 86 leté seniorky z České Lípy neznámá žena, která se představila jako sociální pracovnice. Babičce pak napovída, že jí pomůže s vyřízením sociálního příspěvku. Když vstoupila do její domácnosti, požádala, aby jí paní  předložila občanský průkaz a strvrzenku  o převzetí  posledního starobního důchodu. Než ho seniorka našla, stačila proslídit obývací pokoj a v sekretáři objevit její úspory uschované v porcelánovém nádobí. Jednalo se  přibližně o 75 000 až 80 000 korun, které si návštěvnice samozřejmě ponechala. Jakmile získala peníze, vymluvila se, že musí něco neodkladného zařídit a zmizela.

     Brzy po jejím odchodu si seniorka  všimla otevřeného sekretáře a vzápětí  zjistila, že jsou všechny peníze z její tajné skrýše  pryč. Policisty o případu informovala její dcera, na kterou se okradená obrátila.   Podvodnice, po které nyní pátráme, je žena ve věku od 25 do 30 roků. Má světlou pleť, kaštanové vlasy a kulatý obličej. Je robusní postavy, vysoká asi 180 cm. V uších měla nápadnější třpytivé náušnice a oblečena byla do béžovošedé bundy. Mluví česky bez cizího přízvuku.

     Policisté v souvislosti s tímto případem varují všechny seniory před podobnými  podvodnými návštěvami a  radí jim , aby do své domácnosti žádné cizí návštěvníky nevpouštěli. Pokud už budou muset  s někým jednat doma, měl by být tento člověk předem  úředně ohlášen  a i přesto, by měl být  u  schůzky  přítomen  svědek ( spřízněný člověk ze seniorova okolí) , který by její serioznost kontroloval.

 

por. Bc. Ivana Baláková
20. února 2014

vytisknout  e-mailem