Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Falešný elektrikář

Novojičínsko - V Kopřivnici kradl falešný elektrikář. 

V  pátek 16. září krátce před devátou hodinou dopoledne zazvonil  u bytu ženy z Kopřivnice neznámý muž. Majitelce bytu z ulice Alšova uvedl, že v domě provádí opravy elektroinstalací. Pod touto záminkou následně vnikl do bytu poškozené. Údajný elektrikář ženě sdělil, že potřebuje v jejím bytě provést  kontrolu elektrických rozvodů. Do bytu však vešel bez brašny či  nářadí. V bytě rozsvítil všechna světla a požádal důchodkyní, aby zapnula v kuchyni žehličku. Následně využil chvilkové nepozornosti a zmocnil se její kabelky. Poté byt s odcizenou kabelkou, ve které se nacházela peněženka, peníze,  platební karta a další věci, opustil. Majitelce způsobil škodu přes sedm set korun. Téhož dne byla kabelka, ve které scházely peníze, nalezena v travnatém porostu na ulici Záhumenní  v Kopřivnici.
Kopřivničtí policisté případ prošetřují pro přečiny krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

K popisu pachatele se policistům podařilo zjistit,  že se  jednalo o muže ve věku kolem 50 let, výšky 165 centimetrů, štíhlé postavy, vlasy krátké rovné hnědé, vousy měl takzvané strniště. Zvláštním znakem byl hubený propadlý obličej, pravděpodobně mu scházely některé zuby. Oblečený byl v ošuntělém oděvu, nejednalo se však o montérky. Muž mluvil plynule česky, bez přízvuku.

Jakékoliv informace k pachateli lze sdělit na kterékoliv policejní služebně  nebo na lince 158. Občané mohou volat i přímo kopřivnickým policistům na telefonní číslo 974 735 731.

 
 
Stalo se  …
 

 
Z kočárkáren odcizili horské kola

Během krátké doby evidují kopřivničtí policisté několik případů krádeží jízdních kol.

V době od 3. do 16. září vnikl neznámý  pachatel v Kopřivnici na ulici Pod Bílou horou do kočárkárny. Z  domu poté odcizil pánské horské jízdní kolo Merida v hodnotě  přes deset tisíc korun.
Další případ krádeže se stal  během soboty dne 17. září letošního roku. V době od osmé do desáté hodiny dopoledne odcizil neznámý pachatel z místnosti kočárkárny na ulici Z. Buriana v Kopřivnici horské jízdní kolo SCOTT Scalle. Majiteli kola tak vznikla škoda za třicet  tisíc korun.
Kopřivničtí policisté po pachatelích krádeží a odcizených kolech intenzivně pátrají.
 
 
 

 

Tiskový servis ze dne 19. září  2011.
 

 
nprap. Zbyněk Tomšík
vrchní inspektor

vytisknout  e-mailem