Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Falešný inzerát

SOKOLOVSKO – Hrozí mu až pětiletý trest odnětí svobody.  

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhaní 32letého muže, který je obviněný ze spáchání přečinu podvodu. Toho se měl dopustit v červenci 2013, kdy měl uveřejnit na internetových stránkách inzerát o prodeji návěsu. Na uveřejněný inzerát měl počátkem srpna 2013 reagovat s tím, že má zájem 27 letý muž, který zastupoval jednu společnost z ciziny. Na základě dohody měla v půlce srpna poškozená společnost převést na bankovní účet obviněného částku kolem 125 000 korun. Obviněný muž však po zaplacení neměl inzerovaný návěs dodat, obdržené finanční prostředky do současné doby nevrátit a s poškozenou společností přestat komunikovat.
 
Inzertní nabídku měl uveřejnit s vědomím, že použitý návěs nevlastní a nebude schopen jej dodat, čímž poškozenou společnost měl uvést v omyl a od počátku jednat s úmyslem podvodně vylákat finanční prostředky, a ty poté použít pro svou potřebu.
 
Svým jednáním způsobil škodu předběžně odhadnutou na částku kolem 125 000 korun. V případě prokázání viny mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.
 
prap. Kateřina Krejčí
26. 3. 2014

vytisknout  e-mailem