Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Falešný opravář elektrospotřebičů

LITOMĚŘICE – Vylákal na seniorce peníze 

Vylákal na seniorce peníze v litoměřickém bytě
Osmdesátiletá seniorka neprokoukla lest protřelého podvodníka, který se nechal v pátek dopoledne pozvat do jejího bytu v Litoměřicích. Pod záminkou, že jde zkontrolovat elektrické spotřebiče, ho důchodkyně pustila dovnitř. Muž využil její důvěry a předváděl kontrolu lednice. Po prověrce její funkčnosti přesvědčil ženu o nutnosti pořízení nového elektrického spotřebiče. „Ochotný“ muž ji slíbil, že jí ještě týž den opatří novou lednici a seniorka mu dala 5 000 Kč. Po jeho odchodu však zjistila, že jí chybí peněženka s doklady a dalšími 2 700 Kč. Falešného opraváře elektrospotřebičů se už nedočkala, protože ledničku ve stanoveném termínu nedodal. Podvedená žena vše oznámila na policii.
 

Okradení senioři ve Vchynicích
V sobotu odpoledne využili důvěřivosti starých manželů (87 a 88 let) dva pachatelé. Zatímco neznámý muž odpoutával pozornost manželů tím, že jim odveze starý sběr, druhý pachatel vnikl do domu, kde jim ukradl 2 550 Kč. Na krádež senioři přišli po odchodu falešného sběratele starého železa.

Policie vyzývá seniory k ostražitosti. V žádném případě si nepouštějte do svých bytů a domů cizí osoby. Z důvěryhodných lidí se totiž mohou vyklubat zloději a podvodníci. Pokud nečekáte žádnou návštěvu ani kontrolu zařízení v bytě, nenechte se oklamat. V případě podezření ihned volejte policii.
 

19. 4. 2010
por. Ing. Alena Romová
 

vytisknout  e-mailem