Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Falešný primář

Kriminalisté hledají další poškozené, kteří se mohli stát obětí falešného primáře. 

Kriminalisté třetího policejního obvodu pracují na případu, ve kterém se podezřelý muž vydává za lékaře, jenž se dostal do nesnází a potřebuje pomoc. Konkrétně se tento muž pohybuje v místech důležitých dopravních uzlů po Praze, jako je například Florenc, kde si vytipovává seniory, které oslovuje. Z nich pak láká peníze pod legendou, že se jmenuje primář Procházka a zná je z minulosti, protože je kdysi operoval. Pak jim řekne, že se dostal do svízelné situace, protože mu vykradli nebo odtáhli auto a on tak přišel jak o svůj lékařský kufřík, tak i o všechny peníze. Následně si pak od nich půjčí peníze, které jim slíbí vrátit a domluví se, aby důvěřivec přišel do jeho ordinace. Ta samozřejmě neexistuje a poškození se již svých peněz nedočkají.

Takovýchto případů kriminalisté evidují celkem pět se škodou přesahující deset tisíc korun a prošetřují ho pro podezření ze spáchání trestného činu podvod, za což hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Při vyšetřování případu se kriminalistům podařilo podezřelého muže dopadnout a nyní tedy známe jeho totožnost. Nicméně se kriminalisté domnívají, že takových případů může mít na svědomí mnohem víc a podvedení senioři to z nějakého důvodu pouze neoznámili. Jestliže jste se také stali obětí tohoto muže, kontaktujte linku 158.

pro. Bc. Jan Daněk – 10. 5. 2016

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem