Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Fanoušci Baníku míří do Prahy

Policisté budou dohlížet na veřejný pořádek. 

Při odjezdu a dopravě fanoušků FC Baníku k dnešnímu zápasu na pražské Slavii chystá severomoravská policie bezpečnostní opatření. Pro fotbalové příznivce nebude vypraven zvláštní vlak. Do Prahy by se měli přepravit pravidelným spojem EC 118 „Comenius“ , odjezd z železniční stanice Ostrava hl. nádraží 10,01 hodin a 10,10 hodin z nádraží Ostrava Svinov. Do Prahy by měl spoj dorazit krátce před 14. hodinou. Vlak bude posílen o pět vagónů a právě tyto budou vyhrazeny fotbalovým fanouškům. Neměli by se tedy dostat k dalším cestujícím. Ve vyhrazených vagónech bude fandy doprovázet několik desítek policistů. Další policisté, ve spolupráci s kolegy z jiných krajů, budou na veřejný pořádek dohlížet na všech železničních stanicích, ve kterých vlak zastavuje. Očekáváme, že na zápas pojede 500 až 600 příznivců Baníku. Doprovod z pražského vlakového nádraží na stadion budou mít na starosti pražští policisté.
 
Zpátky pojedou fanoušci rychlíkem R 443 Šírava. Z Prahy hl. n. vlak odjíždí ve 20,40 hodin, z Prahy Vršovic ve 20,45 hodin. Do Ostravy Svinova vlak dorazí v 00,37 hodin a na hlavní nádraží v 00,46 hodin.
 
Doplňující informace:
Z Ostravy hl. nádraží k dnešnímu zápasu na pražské Slavii vlakem „Comenius“ odjelo okolo 20 fanoušků FC Baník Ostrava. V železniční stanici Ostrava Svinov nastoupilo dalších 30. Ve vyhrazených vagónech budou fandy doprovázet severomoravští policisté.
 
Policisté budou doprovázet také následující spoj do Prahy EC 234 Detvan.
  
 
por. Bc. Darina Majková
                                  

vytisknout  e-mailem