Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Fanoušci Baníku zamíří do Prahy

Na veřejný pořádek a klid v průběhu přepravy bude dohlížet několik desítek policistů. 

V pondělí 4. května 2009 proběhne v Praze fotbalové utkání 1. Gambrinus ligy mezi mužstvy AC Sparta Praha a FC Baník Ostrava.  Severomoravští policisté budou fanoušky, kteří do Prahy pojedou vlakem, doprovázet. Podle dosavadních informací zamíří do metropole 200 – 300 příznivců ostravského klubu.
Na veřejný pořádek a klid v průběhu přepravy bude dohlížet – v rámci bezpečnostního opatření - několik desítek policistů, především z oddělení železniční policie a doprovodů vlaků Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje. Někteří policisté pojedou již ze železniční stanice Bohumín, další budou ve stanicích Ostrava-Hlavní nádraží a Ostrava-Svinov. Severomoravští policisté budou samozřejmě spolupracovat s kolegy z dalších krajských ředitelství, kterých se přeprava fanoušků týká.
 
Hlavní část ostravských fanoušků pojede s největší pravděpodobností vlakem EC 118 Comenius, který vyjíždí z Bohumína v 9.50 hodin, z hlavního nádraží v 10.01 hodin a ze Svinova o devět minut později. Příjezd na pražské hlavní nádraží je podle jízdního řádu ve 13.54 hodin.
Podle dohody budou první čtyři vozy (řazeny jako první čtyři za lokomotivou) určeny právě pro fotbalové fanoušky. Policisté budou dohlížet na to, aby do těchto vozů nenastupovali ostatní cestující a budou zároveň směřovat příznivce Baníku do těchto vagónů. Samozřejmostí je spolupráce s vlakovou četou.
 
 Co se týká návratu fanoušků po ukončení fotbalového utkání, pojedou zřejmě rychlíkem R 443 Šírava, který vyjíždí z Prahy-Hlavního nádraží ve 20.40 hodin. O pár minut vyjíždí vlak z Vršovic. I v tomto vlaku budou policisté a vyčleněné vagony pro příznivce hostujícího klubu. Podle jízdního řádu by měl rychlík dorazit do Ostravy-Svinova 37 minut po půlnoci.
           
        
                       
                                       por. Mgr. Soňa Štětínská
 
 

vytisknout  e-mailem