Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Fanoušci zapálili dýmovnice na zastávce

MOST - Na zastávce nejprve zpívali, pak zapálili pyrotechniku; Mladíci šli z hokeje, všimli si zloděje a informovali policii. 

 Policie územního odboru v Mostě připravila na páteční odpoledne opatření k zajištění veřejného pořádku v souvislosti s hokejem v Litvínově. Hlídky policie kontrolovaly situaci nejen v Litvínově, ale i v Mostě. Ještě před začátkem utkání, v době příjezdu fanoušků z Chomutovska, musela policie zasáhnout na zastávce tramvaje č. 2 v Mostě u nádraží. Tam dva muži ze skupiny přítomných osob zapálili a poté odhodili dvě dýmovnice. Pyrotechnika vytvořila hustý bílý dým, který na určitou dobu znemožnil průchod lidem, kteří šli směrem od zastávky na nádraží. Policisté muže ve věku 20 a 23 let zajistili a převezli je na policejní oddělení k podání vysvětlení. Oba měli pozitivní dechovou zkoušku na alkohol. Policie jejich jednání kvalifikovala jako přestupek proti veřejnému pořádku a věc předala do správního řízení přestupkové komisi mosteckého magistrátu.


 

Litvínovští fanoušci upozornili policii na pachatele trestné činnosti

Litvínovan ve věku 41 let se v pátek večer pokusil v litvínovské ulici PKH vloupat do budovy základní školy. Ta je v blízkosti zimního stadionu, kde se zrovna hrál hokej mezi hokejovými kluby Litvínov a Chomutov. Po ukončení hokeje šli tři mladíci domů, když si všimli u školy podezřelého člověka, který měl rozbít okno a pokusil se vniknout do objektu. Když je muž spatřil, raději z místa odešel. Později ho zadržela hlídka policistů, která byla o případu informována těmito svědky. Policie muži, který škole způsobil předběžnou škodu ve výši 2 000 korun, sdělila podezření ze spáchání pokusu krádeže vloupáním. Policisté šetřením zjistili, že podezřelý je hledaný, neboť utekl z léčení, kde je z důvodu nařízené ochranné léčby. Muž byl do zdravotního zařízení následně eskortován.


 

Z restaurace odnesl alkohol, cigarety i ladičku nástrojů

Trestní stíhání vede mostecká policie proti 26letému muži z Litvínova. Podle kriminalistů se měl muž, který čelí obvinění z přečinu krádeže, vloupat do jedné litvínovské restaurace. V noční době vnikl do vnitřních prostor zařízení, ve kterém měl odcizit různé druhy alkoholických i nealkoholických nápojů, cigarety, potraviny, elektroniku, nářadí a plastové přepravky. Při vloupání poškodil zařízení a vybavení provozovny. Odnesl i finanční hotovost ve výši 8 000 korun a hodila se mu i ladička hudebních nástrojů. Poškozený majitel vyčíslil škodu na částku 40 tisíc korun. Muž je stíhán vazebně pro předchozí trestnou činnost majetkového charakteru.


 

Muž kradl pro své dítě mléčnou výživu

Údajně zoufalá finanční situace dovedla na scestí mladého muže z Mostu. Minulý týden měl v jednom mosteckém supermarketu odcizit několik balení s dětskou mléčnou výživou v hodnotě vyšší než 1 tisíc korun. Krádež však muži nevyšla, ochranka ho zadržela a předala policii. Ta nyní případ šetří pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku.


 

Muž si zavazoval tkaničku, přišel o tašku

Nečekaný šok zažil minulý týden jeden mladý muž z Mostu. V mostecké ulici J. Seiferta si ráno na chodníku zavazoval tkaničky u bot a svoji tašku si položil vedle sebe. V tom se kolem něj mihla postava, která v běhu popadla tašku a utíkala mezi domy. Muž byl neobvyklou událostí tak zaskočen, že zloděje ani nepronásledoval. Všiml si však jeho zevnějšku a policistům ho popsal. Krádeží přišel o peněženku s finanční hotovostí, mobilní telefon, platební karty a další osobní věci a doklady. Případem krádeže na osobě se zabývají mostečtí policisté.


 

Z kočárkárny zmizel dětský kočárek

Neznámý pachatel koncem týdne vnikl v mostecké části Podžatecká do panelového domu. Dostal se do suterénu domu a v uzamčené kočárkárně, kde byla uložena jízdní kola a kočárky, odcizil jeden odstavený dětský kočárek výrobní značky Casual Play zelenočerné barvy. Poškozený majitel vyčíslil škodu na částku deset tisíc korun. Případ šetří mostecká policie.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 4. listopadu 2013

vytisknout  e-mailem