Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Fanoušci

Písek – Po hokejovém utkání koncem října řádili fanoušci hostujícího mužstva, čelí obviněním. 

Dne 23. října 2010 řádili hokejoví fanoušci hostujícího mužstva Olomouc v okolí stadionu. Pro obnovení veřejného pořádku musela zasahovat i policejní pořádková jednotka. Jednání výtržníků policisté zadokumentovali a po prověření případu kriminalisté sdělili obvinění pěti z nich.
 
Dva obvinění čelí podezření, že napadli písecké fanoušky a jednoho dokonce okradli a způsobili mu zranění. Obvinění zahrnuje hned při trestné činy, ublížení na zdraví, krádež a výtržnictví.
 
Několik desítek fanoušků se před nastoupením do autobusů chovalo tak, že k zjednání a obnovení veřejného pořádku musela zakročit i pořádková jednotka. Tři z fanoušků čelí obvinění z trestného činu násilí proti úřední osobě a výtržnictví. Měli totiž napadnout a snažit se tak zmařit služební zákrok zasahujících policistů.
 
Po incidentu byli výtržníci zadrženi a umístěni do policejních cel. Po provedení potřebních úkonů byli propuštěni. Následovalo vyhodnocování dokumentace, výslechy svědků a další úkony. Včerejšího dne proti nim bylo zahájeno trestní stíhání.
Další vyšetřovaní vedou kriminalisté na svobodě.
 
 
por. Mgr. Kamila Ingrišová, pispisek@mvcr.cz
12. listopadu 2010

vytisknout  e-mailem