Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Fanoušek zapomněl na slušnost

MOST - Sápal se na strážníka, skončil v policejní cele; Recidivista opět kradl, putoval do vězení; Ve skladu zůstal jako v pasti. 

Hokejový fanoušek ze západních Čech zřejmě neunesl prohru oblíbeného týmu z Karlových Varů, který prohrál o víkendu s litvínovskými hokejisty. Při řešení konfliktu fanoušku hostů s pořadateli u východu v prvním patře stadionu museli zakročit strážníci městské policie. Při zákroku jeden z fanoušků uchopil za uniformu strážníka a chtěl ho udeřit pěstí. Úder vykryl druhý strážník, ale muž byl stále agresivní, a kromě toho, že strážníkovi poškodil uniformu, udeřil ho nakonec do hrudníku. Ke zranění strážníků nedošlo. Muž byl na místě zadržen a předán policistům. Skončil v policejní cele, měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol, nadýchal přes jedno promile. Vyšetřovatel ho obvinil z přečinu násilí proti úřední osobě a výtržnictví.

 

Na jaře odsouzen za krádež, minulý týden kradl opětovně dvakrát, putoval do vězení
Do výkonu trestu byl včera eskortován 30letý muž z Mostu. Letos byl odsouzen k nepodmíněnému trestu za krádež a opět kradl. Minulý týden vnikl v Mostě v dopoledních hodinách za použití násilí do zahradního domku, který je u rodinného domu, a z něj odcizil dětský vozík za kolo a několik stovek zcela nových koleček k in-line bruslím, vaše za 38 000 korun. Na místě poškodil plot a způsobil další škodu. Odcizený vozík byl nalezen u jedné zastavárny, část koleček uvnitř. Mostečan stihl část lupu prodat cestou do bazaru. O víkendu se v Mostě v noci procházel částí Stalingradská a tam se vloupal na ulici do zaparkovaného vozidla tovární značky VW Passat, ze kterého vzal kameru v hodnotě 2 000 korun. Tu údajně prodal na ulici neznámé osobě. Kriminalisté provedeným šetřením pachatele záhy odhalili a vyšetřovatel ho obvinil z přečinů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody.

 

Žvýkačkový fantóm odhalen
Policisté obvodního oddělení v Mostě odhalili díky místní a osobní znalosti totožnost neznámého pachatele, který v březnu kradl v jednom mosteckém supermarketu. V prodejně s vozíkem přijel k pokladně a začal si do kapes dávat balíčky žvýkaček. Krádeže si všimla prodavačka a muže oslovila. Ten na nic nečekal, přeskočil přes pokladnu a poté s prodejny utekl ven. V kapsách mu skončilo přes sto balíčků žvýkaček v celkové hodnotě 1 350 korun. Policisté mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže. Už v minulosti kradl a byl za to potrestán.

 

Vloupal se do skladu prodejny, zůstal v něm jako v pasti
Podezření z pokusu přečinu krádeže vloupáním sdělili ve zkráceném přípravném řízení hamerští policisté 42letému muži z Litvínova. Ten v jedné obci na Litvínovsku měl vniknout krátce před 23. hodinou do skladu prodejny, kam vnikl násilím. Netušil, že si toho všimli svědci z vedlejší restaurace, kteří muže ve skladu zadrželi do příjezdu policie. Muž chtěl ven, kopal do dveří a křičel. Nic mu to nebylo platné a nakonec skončil na policejním oddělení. 

 

nprap. Ludmila Světláková
Most 20. dubna 2016

 

vytisknout  e-mailem