Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Fantom Borohrádku dopaden

Lupič byl opakovaně neúspěšný. 

Dva nevydařené pokusy loupeže a krádeže objasnili rychnovští kriminalisté. Fantom Borohrádku, žijící v sousední obci, byl odhalen.

Pětatřicetiletý muž z Horního Jelení dne 5. prosince 2013 v šest hodin ráno přepadl v zahradě jednoho sociálního zařízení v Borohrádku čtyřiačtyřicetiletou ženu. Cestou do práce ji zezadu chytil pod krkem a druhou rukou se jí pokusil vytrhnout kabelku. Poškozená žena se bránila. Násilník ji shodil na zem a dál se pokoušel strhnout kabelku z jejího ramene. Odvážná žena ale začala volat o pomoc a pokusila se o útěk. Muž ji při potyčce odstrčil na stojan na jízdní kola a z místa s nepořízenou utekl. Žena utrpěla šok a drobná zranění na lokti a kolenech. Agresor ji svým útokem navíc poškodil kabelku a oblečení.

Pět dnů po tomto útoku se násilník do města vrátil téměř ve stejném čase.  U jedné z místních prodejen si počkal, až řidič nákladního vozidla zn. Iveco ponese bedny s pečivem do prodejny. Skočil do nastartovaného náklaďáku a ujížděl směrem na Veliny a Holice. Úprk se mu ale nevydařil, protože mu byl po celou dobu v patách náhodný svědek. Prchající muž proto zmizel v lese, kde auto zanechal svému osudu. Při útěku ale z ukradeného vozu stihl sebrat navigaci, mobilní telefon a finanční hotovost. Majiteli tak způsobil celkovou škodu 16.500 korun.

Této nezákonné činnosti se obviněný muž dopustil i přesto, že byl Okresním soudem v Pardubicích 26. listopadu 2013 odsouzen za přečin krádeže k podmíněnému trestu odnětí svobody na 5 měsíců se zkušební dobou na 18 měsíců.
Nyní byl muž obviněný ze zločinu loupeže a přečinů krádeže a neoprávněného užívání cizí věci, za které mu hrozí až desetiletý nepodmíněný trest.

por. Mgr. Alena Kacálková
28. února 2014

 

vytisknout  e-mailem