Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Fantom fotbalových šaten vypátrán

ČESKÁ LÍPA - Pomohli diváci televize Nova. 

     Kriminalisté vypátrali zloděje, který se dne 29. ledna letošního roku v dopoledních hodinách v průběhu fotbalového zápasu vloupal do šatny fotbalistů TJ Jiskra v Mimoni, kde způsobil škodu za celkem 78 700 korun. Jeho totožnost jsme zjistili díky pátrací relaci odvysílené televizí Nova dne 14. dubna , ve které se objevily fotografie muže, který prostřednictvím odcizené platební karty vybírá z bankomatu v Mimoni finanční hotovost. Snímky byly pořízeny ze záznamu bezpečnostního kamerového systému banky.

     Po odvysílání televizní relace se policistům  nezávisle na sobě ozvalo několik svědků, kteří ho poznali. Jedná se o 31 letého muže s trvalým bydlištěm na Kladensku. Mimonští kriminalisté pak sbírali informace a důkazy, které ho s případem spojovaly a na jejich základě  vypracovali podklady pro jeho obvinění z přečinů krádeže a neoprávněného opatření platebního prostředku. Usnesení o zahájení trestního stíhání si převzal v tomto týdnu  ve věznici, kde nyní vykonává trest odnětí svobody v trvání 6 let a 6 měsíců pro obdobnou majetkovou trestnou činnost, tedy za vykrádání fotbalových šaten na různých místech na území celé republiky. Za vloupání do šaten TJ Jiskra v Mimoni si tamní pobyt může prodloužit o dalších 5 let.

     Do fotbalové šatny  v Mimoni se vloupal pravděpodobně za použití odcizeného shodného klíče nebo technického prostředku upraveného pro překonání zámku. V jeho rukách skončilo 7 mobilních telefonů, 5 platebních karet, 4 peněženky, pánské náramkové hodinky, finanční hotovost a osobní doklady. Pachatel například z jedné platební karty vybral z bankomatu v Mimoni částku 49 000 korun. Snímky pořízené v době výběru kamerovým systémem banky ho z vloupání  defakto usvědčily.

 

por. Bc. Ivana Baláková
7. 6. 2012

vytisknout  e-mailem