Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Fantóm je za mřízemi

Havířov - indicie napovídají, že obětí je více, proto kriminalisté žádají ženy, které hrůzný zážitek neohlásili - přihlaste se 

Fantóm města je za mřížemi
Havířovští kriminalisté zadrželi osobu podezřelou ze spáchání opakované trestné činnosti se sexuálním podtextem na území města Havířov. K jeho dopadení velmi významně pomohl mladý muž. Proti pachateli bylo zahájeno trestní stíhání a v současné době je prověřován jeho případná další činnost.
S ohledem na presumpci neviny a ochranu osobních údajů kriminalisté uvolnili následující informace. Jedná se o muže ve věku 20 let, střední postavy, vysokého 160 cm, kulatý obličej, pronikavě modrošedých očí, tmavých krátkých vlasů, má předkus - spíše tzv. zaječím defekt.
Pachatel v posledním půlroce na území města Havířov přepádaval ženy, některé oběti před napadení osvolil se žádostí o cigaretu, nebo se jí zeptal na jméno. Hovořil česky, napadeným ženám tykal, nepoužíval vulgarismů. Své oběti sledoval a k napadení využil vhodného okamžiku, chvilky osamocení, beze svědků. Nevyhledával však vyložené odlehlá místa, ale byl schopen zaútočit i v poměrně zabydlené oblasti. Pokud se jeho oběti aktivně bránily či volaly o pomoc, většinou od dokonání činu upustil a z místa utekl.
Vzhledem k tomu, že dosud není vyloučeno, že některé z napadených žen svůj frustrující prožitek neohlásily na policii.  Kriminalisté se obrací na veřejnost se žádostí, aby se napadené ženy, které se v posledních šesti měsících staly obětí obdobného útoku, obrátily na kterékoliv policejní oddělení Policie České republiky, bezplatnou  linku 158 nebo tel. číslo 974 744 330 nebo 974 744 333.
Současně kriminalisté žádají mladého muže, který dne 13.2. kolem 20:45 hodin na ulici Makarenkové v Havířov svým rázným a odvážný přístupem zabránil pachateli v dokonání trestného činu se sexuálním podtextem a posléze poskytl poškozené ženě nezbytnou pomoc. Odvážného muže žádáme, aby se přihlášil na nejbližší policejní služebnu, může využít také bezplatnou linku 158 nebo na tel. 974 744 330 nebo 974 744 333.
por. Bc. Zlatuše Viačková, zpravodajství 18. února 2010

vytisknout  e-mailem