Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Fantóm kanceláří odhalen

Výborná práce rychnovských kriminalistů 

Policistům z rychnovské služby kriminální policie a vyšetřování se podařilo objasnit sérii vloupání do kanceláří v Rychnově nad Kněžnou. Neznámý pachatel se v lednu tohoto roku postupně vloupal do tří organizací ve městě. Z jejich uzamčených nebytových prostor odcizil vždy finanční hotovost. Celkově jejich majitelům způsobil škodu za více než 70.000 korun.
Díky intenzivnímu pátrání, kterému napomohl kromě dalších stop i stejný způsob provedení, rychnovští kriminalisté vypátrali pětačtyřicetiletého muže z Příbrami. Ten pro stejnou trestnou činnost, kterou páchal po celé republice, nastoupil 18. ledna 2010 výkon trestu odnětí svobody. K předchozímu trestu mu tak ještě přibylo sdělení obvinění  z přečinu krádeže.
O případu více zde.
K tomuto dubnovému objasnění krádeží přidali policisté ještě další. V neděli 4. dubna 2010 odcizil neznámý pachatel z jednoho místního baru obsluze finanční hotovost. Tržbu ukradl v nestřeženém okamžiku z peněženky, uložené pod barem. Majiteli způsobil škodu téměř 8.000 korun. Po deseti dnech šetření rychnovští kriminalisté sdělili podezření z přečinu krádeže pětatřicetiletému muži z Rychnovska. Tomu za tuto protizákonnou činnost hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.
por. Mgr. Alena Kacálková
16. dubna 2010

 

vytisknout  e-mailem