Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Fantomové sklepních kójí dopadeni

PROSTĚJOV - Jeden z nich si navíc "přivydělával" prodejem drog. 

Dva pachatele, kteří se nezávisle na sobě na přelomu minulého a tohoto roku vloupávali do sklepních kójí v Prostějově, dopadli prostějovští kriminalisté.

Prvním z nich je třiačtyřicetiletý recidivista z Prostějova. Toho kriminalisté podezírají z nejméně dvanácti vloupání, většinou za použití násilí. Kromě sklepů se pod tíhou předložených důkazů přiznal i ke vloupání do jedné kůlny ve dvoře bytového domu. Po vloupání vždy odcizil cennější obsah kójí. Získával tím sportovní vybavení, nářadí, potraviny a alkohol a drogistické zboží. Část odcizených věcí prodal a část u něho byla zajištěna při domovní prohlídce. Celková výše škody způsobené odcizením věcí a poškozením zařízení domů byla vyčíslena na více než 50 tisíc korun. V současnosti je muž stíhán vazebně. V případě prokázání viny a odsouzení mu za přečin porušování domovní svobody a přečin krádež hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

Ze stejného jednání podezírají prostějovští kriminalisté i čtyřiadvacetiletého muže z Prostějova. Ten měl ve stejném období neoprávněně vniknout do nejméně tří sklepních kójí bytového domu v širším centru města Prostějova. Do dvou sklepů podezřelý vnikl bez poškození dveří a v jednom případě k jejich překonání užil násilí. Z kójí poté odcizil elektroniku, nářadí a sportovní vybavení. Celkem svým jednáním způsobil škodu vyčíslenou na bezmála 30 tisíc korun. Při zadržení policisté u podezřelého muže zajistili planžety a upravené klíče, pomocí kterých překonával zámky sklepních kójí. Dále u muže zajistili váhy používané při prodeji drog. Následným důkladným prověřováním policisté zjistili, že muž nejméně pěti dalším lidem obstarával a prodával drogu zvanou pervitin. Z toho důvodu je navíc podezřelý ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Za ten mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let. Také tento muž se pod tíhou předložených důkazů k uvedenému jednání přiznal.

Oba pachatele se podařilo ustanovit díky usilovné práci a důkladnému a pečlivému prověřování získaných stop a poznatků a za využití všech dostupných operativně pátracích metod.

por. Mgr. František Kořínek

15. března 2017

Odkazy do noveho okna

Zajištěné věci

Zajištěné věci 

Detailní náhled

Zajištěné věci

Zajištěné věci 

Detailní náhled

Zajištěné věci

Zajištěné věci 

Detailní náhled

Zajištěné věci

Zajištěné věci 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem