Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

FC Viktoria Plzeň vs FC Schalke 04

16. února se v Doosan Aréně v Plzni uskuteční utkání mezi mužstvy fotbalových klubů FC Viktoria Plzeň a FC Schalke 04  

             Dne 16. února 2012 se uskuteční fotbalové utkání mezi mužstvy fotbalových klubů  FC Viktoria Plzeň a FC Schalke 04 v Doosan Aréně v Plzni ve Štruncových Sadech. Téměř dvanáct tisíc míst je připraveno pro domácí a zahraniční fotbalové fanoušky, kteří budou moci od 19.00 hodin sledovat zápas přímo na stadiónu.
            V souvislosti s plánovanou velkou účastí domácích i německých fanoušků připravují policisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje k zajištění klidu a veřejného pořádku bezpečnostní opatření. Při přesunech fanoušků budou dohlížet na situaci v dopravě a dbát na dodržování bezpečnosti a plynulosti dopravy na úsecích dálnice D5, na hlavních dopravních tazích a komunikacích v Plzni. Zároveň budou monitorovat situaci na stadiónu a jeho blízkém okolí před započetím utkání, v jeho průběhu i po ukončení zápasu, aby mohli v případě zjištění jakéhokoli protiprávního jednání zasáhnout a zabránit tak případnému střetu fanoušků a minimalizovat narušení veřejného pořádku, ohrožení života, zdraví a majetku občanů. Na opatření se podílejí policisté z pořádkové jednotky, služby dopravní policie, oddělení služební kynologie a z odboru cizinecké policie. Připraveny jsou společné česko–německé hlídky, antikonfliktní týmy, tlumočníci, policejní hlídky na koních, vrtulník s osádkou, mobilní monitorovací centrum včetně speciálního vozidla s vybavením na ověřování pravosti dokladů. Bezprostřední projednání případného protiprávního jednání cizinců i českých státních příslušníků zajistí policisté krajského ředitelství  a specialista hasičského záchranného sboru pro řešení přestupků na úseku požární ochrany. Na zajištění veřejného pořádku spolupracují policisté také s městskými strážníky, pracovníky bezpečnostní agentury, dobrovolnými hasiči a záchrannou službou.
             Abychom předešli případným problémům, upozorňujeme touto cestou všechny návštěvníky, že svým vstupem na stadión vyjadřují svůj souhlas s dodržováním návštěvního řádu a v případě jeho porušení mohou být bez náhrady okamžitě vyvedeni. Zvláště upozorňujeme na zákaz používání pyrotechniky na stadionu. Porušení tohoto zákazu bývá obvykle kvalifikováno jako přestupek, za který může být pachatel potrestán pokutou až do výše 25 tisíc korun.  Loni bylo za zapalování pyrotechniky při fotbalových utkáních na stadiónu ve Štruncových Sadech v přestupkovém řízení řešeno celkem 10 osob. Zároveň doporučujeme všem návštěvníkům, aby respektovali pokyny pracovníků bezpečnostní agentury, vyhnou se tak následným nepříjemnostem s městskými strážníky nebo policisty. Loni policisté řešili dva fotbalové fanoušky, kteří se při utkáni FC Viktoria dopustili výtržnictví a násilí proti úřední osobě, přičemž jeden fanoušek byl už pravomocně potrestán. Rozhodně není dobré spoléhat na domnělou anonymitu  davu na stadiónu, protože policisté mají k  dispozici kamerový systém, mobilní monitorovací centrum včetně další techniky a v případě protiprávního jednání nebývá problém pachatele následně identifikovat. Protože v blízkosti stadiónu bude možné parkovat pouze na krytém parkovišti Na Rychtářce, jehož kapacita je omezená, doporučujeme využít při přesunu na stadión městskou hromadnou dopravu a parkoviště na okrajích města. Bližší informace naleznou zájemci na webových stránkách FC Viktoria Plzeň.
             Věříme, že po dodržení všech pokynů a rad v souvislosti s fotbalovým utkáním nebude mít nikdo z fanoušků při vstupu na stadion žádné problémy a vychutná si dostatečně tento fotbalový zážitek.
 
    
mjr. Mgr. Martina Kohoutová
14.2.2012 

                                            

vytisknout  e-mailem