Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Festival Trutnoff Open Air 2014

TRUTNOVSKO - Průběh festivalu z pohledu policie proběhl bez závažného narušení veřejného pořádku a bezpečnosti. 

V Trutnově se od čtvrtka 14. 8. do pondělní 18. 8. konal hudební festival Trutnoff Open Air 2014 v Letním kulturním středisku Bojiště. Podle odhadu se akce zúčastnilo okolo 10.000 lidí.  K zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, klidu a veřejného pořádku probíhalo během celé doby bezpečnostní opatření, do kterého bylo nasazeno celkem 141 policistů včetně psovodů, dvou dopravních hlídek a také za účasti strážníků Městské policie Trutnov.
 
Za účelem pátrání po osobách a věcech provedla policie 495 kontrol osob a 374 kontrol osobních motorových vozidel s negativním výsledkem. V blokovém řízení vyřešili 64 přestupků.
 
V souvislosti s festivalem byly zahájeny úkony v trestním řízení ve 3 případech pro krádež věcí ze stanu, v 7 případech pro krádež věcí při sobě, ve 3 pro neoprávněné opatření platebního prostředku a ve dvou případech pro ohrožení pod vlivem návykové.
 
Dopravní policisté se zaměřili na důkladné kontroly řidičů, aby neusedali za volant pod vlivem alkoholu. V 9 případech alkohol u řidičů zjistili a těm další jízdu do vystřízlivění zakázali.
 
Konkrétní případy krádeží
V sobotu 16. 8. v době od 2.00 do 4:30:00 bez použití násilí vnikl neznámý pachatel do látkového stanu, který byl zajištěn zipem. Z batohu uloženého při pravém boku spícího majitele odcizil fotoaparát zn. PentaX K-5 a dva objektivy. Majitel odhadl škodu na 20.000 Kč.
 
V odpoledních hodinách neznámý pachatel odcizil jedné návštěvnici z přední kapsy bundy mobilní telefon v hodnotě 10.000 korun. O mobilní telefon přišla i žena, která ho měla v přední kapse kabelky. Další žena přišla o peněženku, kterou měla v batohu na zádech. Jiná žena přišla o fotoaparát, který si volně položila na zem vedle sebe.
 
Nutno podotknout že v případech krádeží věcí se nemalou mírou na těchto skutcích podíleli sami majitelé, kteří si své věci dostatečně nezabezpečili a nebyli obezřetní. Mnohdy se na jejich lehkovážném jednání nemalou mírou podílel i alkohol.
(použito ilustrační foto) 
Libuše Holá
19. 8. 2014, 9:45
 

vytisknout  e-mailem