Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Festival Trutnov po třech dnech

Alkohol za volantem, krádeže 

1. den
Policisté mají za sebou první den a noc Open Air Music Festivalu 2009. Za uplynulých dvacet čtyři hodin přijelo navštívit tento svátek dobré hudby již osm tisícovek návštěvníků a toto číslo stále stoupá. Stanové městečko se velmi rychle zaplňuje a i dopravních prostředků v Trutnově přibývá. Za první den festivalu policisté museli řešit jedenáct přestupků v dopravě, za které uložili blokové pokuty v částce šest tisíc korun. Dopravní policisté odhalili řidiče, který vyčerpal potřebný počet 12 trestných bodů a i přesto zasedl za volant svého vozidla. Za jeho protiprávní jednání mu byla uložena kauce ve výši 25 tisíc korun. Ozvali se však i zloději a trutnovští policisté zadokumentovali první krádež batohů z nezajištěného stanu. Poškození si škodu vyčíslili na více jak čtyři tisíce korun. Za přestupek proti majetku hrozí pachateli pokuta až 15 tisíc korun. Opětovně žádáme všechny návštěvníky hudebního svátku, aby věnovali zvýšenou pozornost svým osobním věcem a zbytečně nedávali šanci zlodějům.

2. den
V průběhu druhého dne trutnovského festivalu policisté zadokumentovali tři trestné činy majetkového charakteru. Jednalo se o dva případy krádeže věcí při sobě a jednou se dosud neznámý pachatel vloupal do zaparkovaného osobního motorového vozidla, ze kterého odcizil dva batohy s osobními věcmi a cennostmi. Poškození si škodu vyčíslili na necelých 20 tisíc korun. Za trestný čin krádež provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.
V pátek policisté řešili na dvě desítky přestupků v dopravě, ale i proti veřejnému pořádku, za které uložili blokové pokuty v celkové výši 17 tisíc korun. Ve čtyřech případech dopravní policisté odhalili řidiče, kteří usedli za volant svých vozidel v podnapilém stavu. Nejvyšší naměřená hodnota, kterou muži zákona zjistili, přesahovala jednu promili alkoholu v dechu řidiče.

3. den
Ani třetí festivalový den se policisté v Trutnově nenudili. Celkem odhalili 11 účastníků silničního provozu, kteří usedli za volant svého vozidla v podnapilém stavu, v jednom případě dokonce nezodpovědný řidič nadýchal přes jednu promili alkoholu v dechu. Na trutnovském obvodním oddělení policisté zadokumentovali trestný čin krádež a neoprávněné držení platební karty a v jednom případě neznámý zloděj odcizil batoh a dopustil se tak přestupku proti majetku.
V sobotu 22. 8. 2009 muži zákona řešili patnáct přestupků v dopravě a proti veřejnému pořádku, za které uložili blokové pokuty v celkové výši 12 tisíc korun.

Čtěte také: Open Air Music Festival Trutnov 09
por. Bc. Jiří Prouza
23. 8. 2009

vytisknout  e-mailem