Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Fiátka "zaparkoval" na zahrádku do smrčků

NÁCHODSKO – Řidič měl v sobě přes dvě promile 

NáchodskoFoto/Policie ČRDopravní nehodu, při níž řidiči do řízení zasahoval alkohol v jeho žilách,  vyjeli řešit na Broumovsko dopravní policisté po třetí hodině odpoledne ve středu 7. 10. 2015. Osobní automobil Fiat Panda skončil mimo silnici v cizí zahradě a po řidiči nebylo ani památky.

Na bok položený, zdemolovaný a opuštěný vůz mezi smrčky na zahrádce chalupy u silnice mezi obcemi Vižňov a Meziměstí objevil náhodný svědek dvacet minut po třetí hodině odpoledne a přivolal na místo policii. Policejní hlídka jen pár chvil nato dohledala řidiče vozidla, který si mezitím vystoupil a vydal se pěšky do Meziměstí, kde ho také policisté našli.

Důvod, proč neohlásil nehodu sám, odhalili policisté vzápětí, co se 25letý muž podrobil dechové zkoušce. Přístroj totiž ukázal 2,38 a při opakované zkoušce o 20 minut později 2,08 promile alkoholu v jeho dechu. Podnapilému řidiči pak v jeho situaci příliš nepomohlo ani další zjištění mužů zákona, a sice to, že automobil, který před hodinou oklopil na bok mezi stromky, si půjčil bez vědomí jeho majitele. Policisté vyzvali řidiče k odběru krve v lékařském zařízení na přesné zjištění hladiny alkoholu v jeho krvi, což neodmítl. Orientační test, zda není ovlivněn i jinými omamnými látkami, dopadl negativně.

Poté policisté sepsali s řidičem záznam a zahájili proti němu zkrácené přípravné řízení pro přečiny ohrožení pod vlivem návykové látky, maření výkonu úředního rozhodnutí a neoprávněné užití motorového vozidla. Kromě zákazu řízení a až padesátitisícové peněžní sankce, podnapilému ignorantovi pravidel nyní hrozí také až roční pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Eva Prachařová
7. 10. 2015 v 13.00 hodin

 

Odkazy do noveho okna

Náchodsko

7. 10. Meziměstí 

Detailní náhled

Náchodsko

7. 10. Meziměstí 

Detailní náhled

Náchodsko

7. 10. Meziměstí 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem