Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Filuta zneužíval internet

MOST - Podvedl muže a ženu, se kterými se seznámil přes internet; Rozchod neunesl, dívku pronásleduje 

 Žena uvěřila slibům muže a doplatila na to, jiný poškozený marně čeká do dneška na počítač

Nepříjemnou zkušenost získala jedna žena z Mostu. Ta se v květnu přes internet seznámila s 37letým mužem z Litvínovska. Nejprve si psali a pak se i setkali. Žena se muži svěřila, že by si ráda pořídila nový nábytek. Muž měl náhodou kamaráda, který zrovna nábytek prodával. Důvěřivá žena mu předala několik tisíc korun. Dala mu peníze i na vyhotovení pasů pro sebe a své dítě, protože muž jí navrhl, že mají možnost jet na levnou dovolenou. Pak však marně čekala na nábytek i doklady. Dočkala se nakonec jen výmluv. Policie 37letému muži sdělila podezření ze spáchání přečinu zpronevěry. Poškozená přišla o částku vyšší jak 16 000 korun. Případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení.


 

Podnikavec vodil za nos i muže z Moravy. I on na 37letého šikulu narazil na internetu. Z probíhající komunikace vyrozuměl, že muž je patrně odborník přes počítače a požádal ho o sestavení PC soustavy pro své děti. Musel mu předem poslat finanční částku na nákup dílů. Skoro rok čeká marně na počítač a zřejmě se ho ani nedočká. Ten, kdo ho slíbil sestavit, se nyní jen vymlouvá, tvrdí, že mu nedošly díly, pak že posílá peníze zpátky. Moravan s ním měl dokonce smluvených dvacet osobních schůzek, dokonce několikrát byl již na cestě do mosteckého okresu, ale k setkání nikdy díky výmluvám podezřelého nedošlo. Hořká zkušenost vyšla poškozeného na 17 800 korun. Policisté muži sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu podvodu.


 

Do třetice si muž převzal i záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Policie zjistila, že 37letý muž měl v červnu nastoupit výkon trestu odnětí svobody. Převzal si od soudu výzvu k nastoupení trestu, kdy se měl nejpozději do tří dnů od doručení této výzvy do věznice dostavit, což ale bez vážného důvodu neučinil. Nakonec ve vězení v pátek skončil.


 

Bývalou lásku obtěžuje stovkami SMS, mailů a telefonátů

S rozchodem se nedokázal zřejmě vyrovnat mladík z Teplicka. Dívku, se kterou chodil a která se s ním rozešla, zatěžuje SMS zprávami, maily i telefonáty. V těch však nejsou nyní ani stopy po tom, že by mladík k dívce choval láskyplné city. Naopak, jeho vzkazy jsou hrubé, urážlivé, nepřející a vulgární. Vzhledem k jejich početnosti a nevhodnosti se jimi začala zabývat litvínovská policie a 18letému mladíkovi sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu nebezpečného pronásledování.


 

Do basy se mu nechtělo, nakonec tam skončil

Do vězení nakonec nastoupil 27letý muž z Mostu. Ten se do současné doby nástupu trestu vyhýbal, i když si již v srpnu převzal od soudu osobně výzvu. Policie jeho počin kvalifikovala jako maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a sdělila mu podezření ze spáchání tohoto přečinu. Muž byl v pátek minulý týden předán pracovníkům vězeňské služby.


 

Hlídce se nelíbila řidičova jízda, byl pod vlivem návykové látky

Policisté hlídkové služby zastavili řidiče osobního vozidla značky Fiat v centru města. Nelíbila se jim jeho jízda, když omezil chodce na přechodu. Řidiči zkontrolovali doklady a s ohledem na jeho chování u něj provedli i orientační test na přítomnost drogy. Ten byl pozitivní na látku amfetamin. Řidič se následně podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve. Provedeným rozborem bylo zjištěno, že muž řídil pod vlivem návykové látky. Policejní komisař mostecké policie mu sdělil na základě posudku z oboru toxikologie podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení.


 

Na trati řádil zloděj, ukradl kabely

Neznámý pachatel na trati mezi Mostem a Bílinou poblíž obce České Zlatníky odcizil o víkendu celkem 30 metrů zabezpečovacího kabelu návěstidel, čím způsobil poruchu a ohrozil provoz obecně prospěšného zařízení. Případ přečinu krádeže a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení nyní vyšetřují policisté obvodního oddělení v Obrnicích. Poškozené dráhy vyčíslily hmotnou škodu na částku 30 tisíc korun.


 

Muž ukradl 25 zubních past

Podezření ze spáchání přečinu krádeže sdělil policejní inspektor mostecké policie 28letému muži z Mostu. Ten měl o víkendu v jednom mosteckém supermarketu odcizit v oddělení drogerie celkem 25 kusů zubních past Lacalut. Lup v hodnotě 2 298 korun ukryl do tašky a poté prošel pokladnou bez placení. Při odchodu byl zadržen pracovníkem ostrahy a následně předán policii. Mostečan kradl i přesto, že byl již za majetkový delikt potrestán.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 12. listopadu 2012


 


 


 


 


 


 

vytisknout  e-mailem