Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Fingoval loupež

LOUNY - Vypůjčené peníze prohrál v automatech... 

O drahocenný čas, který mohli věnovat skutečným případům, připravil policisty 34letý muž z Loun, který si vymyslel loupež. Dvacátého července odpoledne oznámil na policii, že byl v podbořanské ulici Bedřicha Smetany okraden. Údajně mu z kapsy kalhot vypadly peníze v hodnotě 700 Kč, a když je chtěl sebrat, přistoupili k němu dva neznámí pachatelé. Jeden z nich ho údajně uchopil zezadu za paže, aby ho znehybnil a druhý mezitím peníze odcizil. Poté poškozeného fyzicky napadli úderem pěstí do břicha a kopem do obličeje, přičemž poškozený upadl na zem a pachatelé z místa uprchli. Ke zranění napadeného nedošlo. Policisté tehdy zahájili ve věci šetření pro podezření ze spáchání trestného činu loupeže a naplno rozjeli vyšetřování. Následně však zjistili, že údajný poškozený si přepadení vymyslel, neboť peníze, navíc zapůjčené od své tety, prohrál v hracích automatech. Jelikož se tedy v daném případě nejedná o podezření ze zločinu loupeže, policisté věc odložili.

Prodával neoznačené tabákové výrobky

Z trestných činů porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží a porušení práv k ochranné známce a jiným označením obvinil v těchto dnech komisař služby kriminální policie a vyšetřování 39letého cizince, nyní žijícího a podnikajícího na Lounsku. Ten nelegálně uváděl do oběhu cigarety a tabákové směsi různých značek bez označení ochrannou známkou. Dále prodával tabákové výrobky neoprávněně označené jistou ochrannou známkou. Celková škoda, kterou tímto jednáním způsobil, byla odhadnuta na bezmála 170 000 Kč. Vyšetřování obviněného je vedeno na svobodě. Pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu až tříletý pobyt za mřížemi.

Fotbalistům odcizil televizi a občerstvení

Do lokality jednoho fotbalového klubu v přilehlé obci města Loun zavítal v minulých dnech dosud nezjištěný pachatel. Vyloupil stánek s občerstvením, odkud odcizil LCD televizor, peníze, cigarety, alkohol, cukrovinky a další věci. Tím způsobil škodu za 17 850 Kč. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.

Pneumatiky lákají zloděje

Do sklepního prostoru jednoho panelového domu v lounské Zahradní ulici se v minulých dnech vloupal dosud neznámý pachatel. Násilím se dostal do dřevěné kóje, ze které si přisvojil dvě sady pneumatik včetně disků. Způsobená škoda byla vyčíslena na 11 600 Kč. Policisté věc šetří jako trestný čin krádeže a trestný čin porušování domovní svobody a po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 4. srpna 2011    

vytisknout  e-mailem